ANNONS

Arbetsförmedlingen kan lämna Hallunda centrum

Enligt förvaltarna finns planer på att bygga ut centrumet.
Enligt förvaltarna finns planer på att bygga ut centrumet.
Arbetsförmedlingen i Hallunda centrum kan försvinna i och med myndighetens nya satsningar.

– Det finns andra kommunala tjänster som vill ha de ytorna, säger Dan Törnsten, Colliers Internationals vd.
ANNONS

Sedan Systembolaget flyttade har Hallunda centrums öde diskuterats. Nu kan ännu en viktig hyresgäst lämna centrumet. Arbetsförmedlingen arbetar nationellt med ett förnyelsearbete som innebär att de mindre kontoren ska slås samman till större. Något som betyder att kontoren i Hallunda centrum och i Tumba kan försvinna.

– Men det är inget som händer på måndag, utan planeras vara klart sommaren 2018, säger Nina Angermund Carlsson, Arbetsförmedlingschef.

Med mobila tjänster och samarbete med kommunen tror Arbetsförmedlingen att de kommer att fortsätta kunna leverera samma kvalitet.

– Vi vill få loss resurser för att kunna effektivisera vårt arbete. Om vi gör det på ett klokt sätt tror jag att medborgarna i kommunen kommer att tjäna på det, säger Nina Angermund Carlsson.

Enligt Colliers International, som förvaltar centrumet, skulle Arbetsförmedlingens eventuella flytt inte påverka centrumet negativt.

– De kontorsytor som ­Arbetsförmedlingen sitter på har vi brist av, så skulle de flytta finns det andra kommunala tjänster som skulle vilja ha dem, säger Dan Törnsten.

Hallunda servicekontor har tidigare letat efter nya lokaler, men enligt Försäkringskassan är planerna fortfarande att vara kvar i Hallunda.

Enligt företagarföreningens ordförande Ing-Britt ­Trzeowski vet styrelsen ännu inte vad som kommer att hända med centrumet .

– Det måste hända saker snabbt så butikerna här kan känna att de är på trygg mark, säger hon.

ANNONS

Colliers planer på att låta centrum växa står enligt Dan Törnsten fortfarande kvar. Allt man väntar på är att flytta över ägande­rätten i det nya bolaget, vilket är tänkt att hända ­redan den här månaden.

– Innan dess kan man inte göra så mycket mer. Men vi har utrett och har en plan för hur vi vill bygga ut, ­säger Dan Törnsten.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.