Arbogafallet: Åklagaren berättar om gravöppningen

Under tisdagen stängdes kyrkogården för besökare.
Under tisdagen stängdes kyrkogården för besökare.
Efter gravöppningen på Gustavsbergs kyrkogård – nu berättar kammaråklagare Johan Fahlander om resultatet.

– Polisen ringde för någon timme sedan och lämnade en redogörelse. Det hade fungerat så bra som man hade kunnat önska, säger Johan Fahlander, kammaråklagare till Expressen.

Redan tidigt på tisdagsmorgonen inledde polisen arbetet med att gräva upp och öppna graven på Gustavsbergs kyrkogård. Anledningen är att man vill göra en ny obduktion. Strax innan lunch på tisdagen var teknikerna klara. Stoftet ska ha förts till Uppsala och under onsdagen ska en rättsmedicinsk obduktion genomföras av två rättsläkare, enligt Expressen.

LÄS MER: Arbogafallet – ett av de mest omskrivna

Kvarlevorna ska ha varit relativt välbevarade. Nu hoppas mordutredarna kunna få svar på frågan om mannen drunknat eller bragts om livet.
– Det var i enligt med den bedömning som rättsläkaren hade gjort: Att det fanns goda förhoppningar att det skulle vara tillräckligt väl bevarat för att den här åtgärden skulle vara meningsfull, säger Johan Fahlander, kammaråklagare till Expressen.

Mannen var gift med den så kallade Arbogakvinnan, som misstänks för mord och mordförsök på sina föräldrar i en sommarstuga i Arboga i somras.

FLER VÄRMDÖNYHETER:

Sätt snökedjor på bussarna

Leveranser kommer inte fram – äldre utan mat

Hockeyettan långt borta