Arbogakvinnan misstänks för mord på sin make

15 november arbetade tekniker med att gräva upp graven på kyrkogården i Gustavsberg.
15 november arbetade tekniker med att gräva upp graven på kyrkogården i Gustavsberg.
Analyserna efter gravöppningen i Gustavsberg har gett resultat. Nu är den 41-åriga så kallade Arbogakvinnan misstänkt för mord på sin make.
– Kvinnan har förhörts i dag, säger kammaråklagare Johan Fahlander.

I augusti 2015 hittades den 41-åriga kvinnans make drunknad på en meters djup utanför sommarstugan i Arboga. Polisen misstänkte att drunkningen var en olycka, men fick senare skäl att tro att kvinnan kunde ligga bakom.

LÄS MERHär öppnas graven i Värmdö

Därför beslöt man att i mitten av november öppna mannens grav i Gustavsberg. Nu har provsvaren kommit och Arbogakvinnan har under torsdagen delgivits misstanke om mord på sin tidigare make.
– Kvinnan har förhörts i dag den 1 december och har i samband med förhöret delgivits att hon är skäligen misstänkt för mord på maken, säger kammaråklagare Johan Fahlander vid Åklagarkammaren i Västerås.

Nekar till brott

Kvinnan själv har i förhöret sagt att hon inte har något med mannens död att göra.
– Hon förnekar brott, säger Johan Fahlander.

Fakta

Arbogafallet - ett av de mest omskrivna

  • Fallet med den 41-åriga Arbogakvinnan har blivit ett av de mest uppmärksammade och omskrivna kriminalfallen på senare tid.
  • Det hela började i augusti när kvinnans 68-åriga pappa hittades död och hennes 63-åriga mamma svårt knivskadad i en sommarstuga i Arboga i Västmanland.
  • Misstankar fattades mot den 41-åriga kvinnan och hennes 18-åriga pojkvän. I september häktades de misstänkta för mord och mordförsök.
  • Förra året hittades kvinnans 42-årige man drunknad vid sommarstugan. Polisen fattade inga misstankar om brott. Det gjorde däremot försäkringsbolaget då kvinnan tecknat livförsäkring på flera miljoner.
  • 15 november grävs graven upp på kyrkogården i Värmdö. Anledningen är att man vill göra ytterligare en obduktion.
Källa: Källa: Åklagarmyndigheten, VLT, Aftonbladet