ANNONS

Ardenfors (M) om stationsområdet: ”Så här får det inte se ut”

Skräp och skit i Sollentuna station
De här bilderna mejlade Sollentunabon som passerar trappan vid bussterminalen på väg till jobbet till Thomas Ardenfors.
skit sollentuna station
En av två bilder som Sollentunabon som passerar trappan vid bussterminalen på väg till jobbet mejlade till Thomas Ardenfors.
Trappan ner från bussterminalen vid Sollentuna station är fylld av fimpar, skräp och skit. Det menar en Sollentunabo som nu har slagit larm i ett mejl till natur- och tekniknämndens ordförande Thomas Ardenfors (M).
ANNONS

– Jag går förbi där för att ta pendeltåget till jobbet och varje dag möts jag av nya ”överraskningar”. Fimpar och skräp överallt. Till och med avföring på väggen. Det ser förskräckligt ut! säger Sollentunabon som föredrar att vara anonym.

skit sollentuna bussterminal

”Varje dag ser jag fimpar och skräp, och den här gången var det någon som inte hann till toaletten. Inte kul när man är på väg till jobbet, jag mår dåligt av det”, säger Sollentunabon som slog larm om hur det ser ut i stationen. Foto: Privat

Thomas Ardenfors har fått mejl, med två fotografier, om hur det ser ut kring trappan vid bussterminalen. Han reagerade starkt.

”Det ser bedrövligt ut”

– Fruktansvärt! Det ser ju bedrövligt ut. Jag är otroligt glad att vi har invånare som är rappa att rapportera när det ser ut så här. Vi har ambitionen att bli Sveriges renaste kommun och det framstår ju som hårresande när man ser det här. Men tvärtom – nu ska vi öka tempot direkt, och sedan lite för varje år, säger Thomas Ardenfors.

När Lokaltidningen Mitt i skrev om översvämningar i stationen vid regnväder i våras förklarade Thomas Ardenfors att det är ”komplicerat” då flera olika fastighetsägare är inblandade. Nu är han fast besluten att vidta åtgärder, oavsett eventuella sådana komplikationer.

ANNONS

”Om ett år ska det se helt annorlunda ut”

– För alla som bor här är det mindre intressant vilka som äger fastigheterna. Jag har sagt till våra tjänstemän som nu kontaktar våra entreprenörer. Blir det problem med gränsdragningar mellan olika fastighetsägare så får vi lösa dem. Så här får det inte se ut i våra publika centrum.

– När den här engagerade medborgaren som hörde av sig går förbi samma stråk om ett år så ska det se helt annorlunda ut, säger Thomas Ardenfors.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.