ANNONS

Så ska AIK:s arena bli spelduglig – arbete in i det sista

AIK Bandy
Om förbundet ger grönt ljus vid sitt test av belysningen kan AIK-supportrarna räkna med bandy i Bergshamra i vinter.
Efter många turer fram och tillbaka ser det ut som att det kan bli elitseriebandy på Bergshamra IP i vinter. Arbete pågår för att få arenan i speldugligt skick.
ANNONS

Bergshamra IP har tidigare underkänts för elitseriespel, bland annat på grund av att belysningen inte har hållit måttet. Nu ser det ändå ut som att AIK kommer att kunna spela elitseriebandy i Bergshamra. Men det görs inte några nya investeringar – i stället är strategin att rikta om lamporna för att maximera ljuset på isen.

– Solna stad jobbar med att rikta om lamporna uppe i masterna för att undvika att det blir mörka partier på isen. Det går otroligt fort där ute på isen, och därför behöver spelare, publik och de som filmar matcherna en bra belysning, säger förbundets anläggningsansvarige Lars Wennerholm.

Ska testas i sista stund

AIK spelar sin första hemmamatch i elitserien den 6 november mot IK Sirius. Så snart det finns is på Bergshamra IP kommer förbundet att testa om belysningen håller måttet. De närmaste dagarna väntar fortsatt varmt väder, men efter helgen ser temperaturen ut att sjunka ner mot minusstrecket.

Som Mitt i tidigare har berättat kommer Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby i december att spelas på Östermalms IP.

Utreds av Skatteverket

Vid sidan om isen har mörka moln tornat upp sig för AIK – med bara åtta dagar kvar till seriepremiären borta mot Bollnäs. Klubben utreds nämligen av Skatteverket, har SVT Sport avslöjat. Skatteverkets granskning handlar om från vilket konto spelarnas och ledarnas löner har kommit.