Min lokala hjälte

Arenastaden fylls av liv och rörelse

2015 ska Mall of Scandinavia stå klar. Men boende i och intill Arenastaden får redan nu mer service inpå husknuten.

Apotek, bank och nya restauranger har öppnat.

Arenastaden växer så att det knakar. Hittills är det få boende i stadsdelen, men desto fler storföretag och organisationer som har flyttat in. Elbolaget Vattenfall, bryggerijätten Carlsberg, förlaget Egmont samt AIK och Svenska Fotbollsförbundet har sina huvudkontor här.

Och i takt med att storföretagen etablerar sig så ökar trycket på mer service i stadsdelen.

– Det drar hit andra aktörer inom framför allt servicebranschen, men även andra storföretag blir intresserade av att flytta sina kontor hit då de ser möjligheterna, säger Åsa Bergström, näringslivschef på Solna stad.

I förra veckan flyttade även statliga Apoteket in i sitt nya huvudkontor i Arenastaden, och med sig tog de även en helt ny butik. Även Handelsbanken har etablerat sig i området och öppnade ett lokalkontor för några veckor sedan med bankomat. På Dalvägen finns även en kemtvätt och på Gårdsvägen ett gym.

De etableringarna är bara en del av allt nytt som är på gång i stadsdelen. Sedan tidigare finns flera restauranger i området, bland annat Strix, Greven & Betjänten och Modis, som öppnades i Vattenfallhuset i september 2012. I april öppnar Slagteriaktiebolaget en restaurang med skybar i den nybyggda fastigheten på Evenemangsgatan 31 och i bottenplanet på huset finns nyss nämnda apotek samt smörgåsrestaurangen Subway och en kiosk.

Den 31 augusti öppnar även nästa stora projekt i Arena­staden. Då slår Quality Hotel Friends upp dörrarna till sin skrapa, dekorerad med Zlatans svettpärlor. Redan i dag har man öppnat för konferenser.

Det är sedan tidigare bestämt att Systembolaget ska öppna en filial i Arenastaden, men exakt när och var är ännu oklart.

Även Nationalarenan lockar mindre företagare, menar Åsa Bergström.

– Det blir fler som söker försäljningstillstånd med koppling till arenan, säger hon.

Det drar hit andra aktörer inom servicebranschen Åsa Bergström, näringslivschef, Solna stad