ANNONS

Året som gått – och detta snackar vi om 2018

spåkula
Mitt i har kollat in i kristallkulan för 2018.
Utbyggnaden av trånga skolor, våldsamma barn- och ungdomsgäng och en biograf som fick läsarnas hjärtan att bulta.
Det är några av de nyhetshändelser som Mitt i rapporterat om under 2017.
Under valåret 2018 tror vi att bostäder och trygghet blir heta frågor.

ANNONS

Flera allvarliga händelser under året har handlat om barn. Mitt i har rapporterat om  barngäng som slår andra barn, om en fyraårig pojke som föll flera meter ner från förskolans trappavsats och om en liten flicka som var nära att träffas av sprängsten från ett bygge.

Vi har också skrivit väldigt mycket om den utbyggnad som nu är i gång inom skolan.  Nya skolor har invigts och spaden har satts i jorden för flera skolbyggen i både Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö.

Det har även hunnit bli flera hjärtevärmande historier. Bland annat om hur ett lokalt initiativ med en återuppväckt biograf i Örby slott biograf mötte  läsarnas jubel. En läsare skrev så här på Facebook:

”Där såg jag mina första filmer. Direkt efter söndagsskolan i Brännkyrka kyrka gick vi barn och ställde oss i kön för att se en matiné. Alltid fanns det några ören kvar till biobiljett och godis när kollekten var betald.”

Dessutom har det blivit flera artiklar om prisutvecklingen på bostadsmarknaden och olika typer av planerade lägenhetsprojekt, inte minst Tellus Towers.

ANNONS

Bostäder, bostadspriser och skolor lär bli heta ämnen även under 2018. Och när valrörelsen drar igång på allvar kommer ordet trygghet förmodligen att vara på alla politikers läppar.

Under det gångna året har det tävlats i att hitta nya ”trygghetsord” – exempelvis trygghetsvakter och trygghetskameror?

Moderaternas förslag om att kameraövervaka 14 platser i i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö fick både ris och ros av läsarna. Den debatten lär fortsätta. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.