Året med #Järvahjältar

Ilyas Hassan och Macarena De la Cerda Talespersoner för nätverket Förorten mot våld järvahjältar
Ilyas Hassan och Macarena De la Cerda.
De kallas goda krafter och eldsjälar. Vi kallar dem Järvahjältar och har under året i vår serie lyft fram personer som lever och verkar i området och på olika sätt arbetar för att göra något gott för orten.
Fortsätt följa Järvahjältar nästa år för att se vilka starka krafter vi lyfter.

#Järvahjältar. Ilyas Hassan och Macarena De la Cerda är två av årets alla #Järvahjältar. De är tillsammans talespersoner för nätverket Förorten mot våld, vars viktigaste mål är att inga fler människor ska behöva dö i våldet. När de skapar opinion backar hela Järva upp.

– Det är svårt att inte vara engagerad när man är ung och bor i Järva med tanke på det som händer, dödligt våld, nedskärningar och ojämlikskola. Man påverkas på ett eller flera sätt, säger Ilyas Hassan, från Husby.

De vill att politikerna ska se helheten och kärnproblemen – att skjutningarna har kopplingar till ett ojämlikt samhälle. De har flera förslag på åtgärder bland annat att se över vapenflödet, tillsätta en haverikommission, att politikerna erkänner att skjutningarna är en nationellkris, tidigarelägga vapenamnestin och se över vittneslagstiftingen, så att fler vågar vittna.