Året som gått – och det som kommer

Bygge
Arkivbild.
Snart ringer vi in det nya året och det är dags att summera det varit - men också blicka mot det som komma skall. Mitt i Upplands-Bro förutspår ett år av fortsatt utveckling för kommunen.

Upplands-Bro växer så det knakar och många nyheter under året har kretsat kring samhällsplanering. Avgiftsbelagda parkeringsplatser, bostadsbyggen och debatten har gått hög om Villa Skogas vara eller icke vara.

Under de sista månaderna av 2017 har också flera byggplaner gått vidare i processen, inte minst Trädgårdsstaden i Bro som nu har fått sin detaljplan godkänd. Det krävs ingen spåkula för att förutse att byggandet och företagsutvecklingen fortsätter i hög takt 2018.

Själv ser jag med spänning på vilka nya företagsetableringar och butiker som ska avisera sin ankomst till Upplands-Bro 2018. Tänker ni det också? Att 2018 blir året då kommunen får ett butiksutbud som är värdigt kommunen.

Under 2017 fick både Lidl och Coop nya lokaler och Biltema öppnade i Brunna Park. Vi har också fått veta att Plantagen väntas öppna nytt i Bro, och det finns ingen anledning att tro att det ska sluta där.

Tomma lokaler i Brunna ska fyllas där Coop tidigare låg och vid Brunna Park arbetas det för fullt för att fylla de tomma ytorna med nya butiker och service. Vågar man hoppas på att någon större klädkedja väljer att satsa på Upplands-Bro?

Året har också kantats av rapportering om trygghet och otrygghet i framför allt Bro. Under hösten har många butiker och restauranger drabbats av både inbrott och rån och många har höjt rösten för fler trygghetsinsatser från kommun och polis. När vi går in i ett valår är det ingen tvekan om att tryggheten kommer att bli en viktig valfråga.

Jag vill passa på att tacka er läsare för ett fantastiskt 2017. Utan er hade vår rapportering om det som händer i Upplands-Bro inte varit möjlig. Jag vågar nästan påstå att Upplands-Bro har bland de mest engagerade kommuninvånarna i Stockholm och de märks i alla de tips och reaktioner vi får på våra nyheter. Jag hoppas att ni fortsätter höra av er även 2018!

Gott nytt år!