ANNONS

Årets julskyltning på NK en tidsresa

Mats Wicksell med son Albin 5 år har som tradition att gå och titta på NK:s julskyltning. De gillade särskilt 50-talsrummet med tv:n.
Mats Wicksell med son Albin 5 år har som tradition att gå och titta på NK:s julskyltning. De gillade särskilt 50-talsrummet med tv:n.
Strax före 11.00 avtäcktes årets julskyltning i NK: s fönster på Hamngatan. Temat är en tidsresa med tidstypiska leksaker som huvudpersoner.
ANNONS

Jultomten i egen hög person låste upp varuhuset med en stor nyckel och tog plats i sin tron för att ta emot barnens önskelistor. Samtidigt avtäcktes årets upplaga av den traditionella julskyltningen.

– Vi bjuder på en tidsresa med stopp vid olika historiska händelser, som när Gröna lund öppnade 1970, när varuhuset flyttade in på hamngatan 1915 och när tjock-TV:n kom till svenskarnas vardagsrum, säger Jenny Sandberg projektledare på NK:s marknadsavdelning.

NK har haft okommersiella julskyltningar med rörliga delar sedan 1950. Årets skyltning har gjorts av dekorationsfirman JoAnn Tan studios.

– Barnen ska känna att det här är för dem, säger Jenny Sandberg.

Vad gör ni med deras önskelistor?

– De sparar vi. Vi skickar dem till Stockholms företagsminnen som arkiverar dem. Vissa år har tomten skickat tackbrev till barnen. Något år har han skickat med en liten gåva också, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.