ANNONS

De blev årets lärare i Stockholm stad

 Karl-Henrik Engardt och Charlotte Ahlström blev årets lärare 2017.
Karl-Henrik Engardt och Charlotte Ahlström blev årets lärare 2017.
Charlotte Ahlström
Charlotte Ahlström
 Karl-Henrik Engardt
Karl-Henrik Engardt
Stockholm stad gav pris till två lärare på Bagarmossen och Brotorps skolor. Charlotte och Karl-Henrik blev årets lärare i kategorierna Arbete med nyanlända och Kollegialt lärande.
ANNONS

Under måndagen den 9 oktober utsåg Stockholm stad Årets lärare i fem kategorier. Två av priserna gick till lärare på Bagarmossen och Brotorps skolor.

Priset i kategorin ”Arbete med nyanlända” gick till Charlotte Ahlström, nomineringen löd:

”En engagerad och skicklig lärare som leder och utvecklar skolans arbete med nyanlända elever. Hennes mål är att elever som bytt land, skolsystem och studiespråk, på kort tid ska få en möjlighet att se och uppleva hur jämnåriga i Sverige beter sig och handlar i olika sammanhang, både socialt och utbildningsmässigt.

Hon utmanar eleverna språkligt och ämnesmässigt samt handleder kollegor i språkutvecklande arbetssätt. För att ytterligare stärka elevernas möjligheter att lyckas har hon även ett nära samarbete med berörda modersmålslärare och skolans studie- och yrkesvägledare. Charlotte är en viktig kraft i skolans utvecklingsarbete kring nyanlända elever”.

Priset i kategorin ”Kollegialt lärande” gick till Karl-Henrik Engardt med nomineringen:

”Han har med stort engagemang och pedagogisk skicklighet inspirerat och entusiasmerat övriga lärare på skolan att under året ha fokus på det kollegiala lärandet. Han driver ämnesutveckling och ämnesdidaktiska diskussioner i matematik över stadiegränserna.

Genom att målmedvetet arbeta för att förändra synen på matematik som ett ”svårt” ämne har elevernas matematiska självförtroende höjts och skolan har sett en resultathöjning.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.