ANNONS

De blev årets lärare i Sundbyberg

årets lärare
Två arbetslag och specialpedagogen Mona Karlsson prisades under måndagskvällen.
Ett arbetslag inom SFI, ett på förskolan Lärkan plus specialpedagogen Mona Karlsson på centrala Elevhälsan prisas som Årets lärare 2018.
ANNONS

För andra gången utsågs i går kväll Årets lärare, vilka får varsitt stipendie på 25 000 kronor.

I år prisas ett arbetslag på förskolan Lärkan och ett arbetslag 3 inom SFI (svenska för invandrare). Dessutom fick specialpedagogen Mona Karlsson på centrala Elevhälsan ta emot pris på gårdagens kommunfullmäktige.

Arbetslaget på förskolan Lärkan valdes ut till pristagare för sitt jobb med olika projektarbeten som de gör tillsammans med barnen.

– Det är roligt att få uppmärksamma arbetslaget Lärkan som gör ett fantastiskt pedagogiskt arbete med barnen. Jag är stolt över att Sundbyberg har så pedagogiskt drivna förskollärare och pedagoger som arbetslaget Lärkan visar på, säger Ina Djurestål (M), ordförande för förskolenämnden.

Mona Karlsson på Centrala Elevhälsan
 hyllas för att hon är duktig på att hänga med i aktuell forskning och sedan sprida sin kunskap till sina lärarkollegor. Hon har även hjälpt elever framåt i sin utveckling bland annat med hjälp av olika digitala hjälpmedel.

Lärarna i arbetslag 3 på SFI har hittat bra metoder för att jobba med elevernas muntliga språk.

– Det är fantastiskt roligt att vi genom det nyinstiftade stipendiet kan visa uppskattning för SFI-lärarna, som på ett nytänkande sätt med hjälp av film förbättrat elevernas talade svenska. De är föredömen, säger Josefin Malmqvist (M), ordförande för social- och arbetsmarknadsnämnden.

Pristagarna utses av en jury bestående av ordförandena i Förskolenämnden, Grundskole- och gymnasienämnden samt Social- och arbetsmarknadsnämnden.

ANNONS