Årets lucia heter Daniela

Lidingös Lucia 2015 är Daniela Cullblom.
Lidingös Lucia 2015 är Daniela Cullblom.
I lördags utsågs Daniela Cullblom till årets lucia på Lidingö. Det är en barndomsdröm som gått i uppfyllelse. Idag, fredag, och på söndag ska hon sjunga för mängder av Lidingöbor.

Under ett antal veckor har Lidingöbor kunnat rösta på sex olika kandidater från Lidingö. Den gångna helgen kröntes Daniela Cullblom till lucia under julmarknaden i Hästskojarparken.

– Det känns jättebra. Jag är hur glad som helst. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle vinna, säger hon.

När Daniela Cullblom var yngre såg hon alltid upp till de tjejer som sökte till Lions club Lidingös årliga luciatävling.

– Detta är en småbarnsdröm. När jag var yngre var jag alltid och tittade när de större tjejerna utsågs till lucia. Jag har alltid varit intresserad av att stå på scenen. Jag tycker om att sjunga, så jag tänkte att jag borde söka, säger hon.

Det är nu bråda dagar som väntar. Idag, fredag, började hon att sjunga med ljus i håret redan klockan 08.45. Under hela dagen ska hon och alla tärnor bland annat besöka mängder med skolor, äldreboenden och företag. De ska även hinna med att sjunga i stadshuset.

– Det är väldigt många ställen, jag vet inte hur många det blir men vi ska uppträda hela dagen till klockan 17.00.

Även söndagen, på själva luciadagen, är fullspäckad med uppträdanden.

– Jag vet att vi då ska åka ända till Stockholms stadshus och sjunga, det ska bli kul, säger Daniela Cullblom.

Trots att Daniela bara är 18 år har hon hunnit med att sjunga i flera olika sammanhang. När hon var 8 år sökte hon för en roll på Kungliga operan. Hon gick på en casting och fick rollen.

– Det var en roll i Lilla Carmen. Det var väldigt roligt, berättar hon.

Redan som 8-åring började hon också delta i Sagateaterns uppsättningar på Lidingö. Hon hade en roll i bland annat ”Den inbillade sjuke” av Moliere. Hon har även haft en roll i en uppsättning som Calle Flygare teaterskola anordnade.

Ska du satsa på sång och musik?

– Det är framförallt teater jag gillar, men nu ska jag först gå ut gymnasiet. Sedan ska jag studera ekonomi och börja jobba. Teater får bli ett fritidsintresse. Men vi får se, säger hon.

Fakta

Jarl Kulle har krönt Lidingös lucia

Årets Lidingölucia: Daniela Cullblom.

Ålder: 18 år.

Studerar: Thorén Business School på Medborgarplatsen.

Intressen: Teater och sång.

Lions club på Lidingö har sedan 1967, med ett uppehåll 2014, haft omröstningar och krönt Lucior på Lidingö. Första året hette Lidingös lucia Lilly Lundberg och hon kröntes då av skådespelaren Jarl Kulle.