ANNONS

Årets lussekatt utnämns snart – här är fler utjamare

Lussekatt; collage Upplands Väsby
Katten går tunga fjät, råttor och musar... Vem blir årets lussekatt?
Oväntat många lussekatter vill vara med och slåss om titeln som årets gulligaste tomtemisse. En artikel med nominerade räckte inte – här kommer ytterligare ett gäng snyggingar med klös!
Nästa vecka presenterar vi vinnaren.
ANNONS

Lupin och Lilo, lussekatter i Väsby. Matte Camilla Arljung Gustafsson

Lupin fyller år på nyårsafton. Lilo är något yngre. Foto: Camilla Arljung Gustafsson

Vi inleder med lussekattsduetten Lupin och Lilo.

”Lupin är en fluffig kille med en svans som ser ut som en dammvippa, nyfiken och är en väldigt snäll katt som alltid vill vara med oss i familjen”, skriver matte Camilla Arljung Gustafsson.

”Han älskar att åka bil och följa med ut på promenader. Är du ledsen så är han där och tröstar dig, katten med det stora hjärtat. Milo är och är en helt underbar liten kille som älskar att busa och att bita i fötter.”

Angelica Schmidt i Upplands Väsby har skickat bilder på sin lussekatt Chilly; julkatt

13-årige Chilly är världens bästa kattvän, menar matte. Foto: Angelica Schmidt

Chilly är 13 år gammal och världens bästa vän i alla väder”, skriver matte Angelica Schmidt.

Hon berättar att han alltid finns där med kärlek, och när han märker att någon behöver omtanke lägger han sig bredvid och spinner.

ANNONS

”Han lägger sin tass på min hand och får mig alltid att må bättre ❤️ Han är absolut världens bästa kattvän. Han kommer när man ropar och vi har alltid intressanta konversationer. Vi förstår varandra, jag och Chilly.”

Christian Westerberg i Upplands Väsby har skickat bilder på sin lussekatt Jesus; julkatt

Jesus föddes i ett stall på julafton. Foto: Christian Westerberg

Katten Jesus nomineras inte för att han är sötare än andra katter, berättar ägarna, ”…utan just för att han föddes på julafton den 24/12 förra året i ett stall. Ja, inte i Betlehem då, utan i Rolsberga i Skåne”, skriver husse Christian Westerberg.

”Katten fick såklart namnet Jesus och har nu flyttat till vårt stall i Upplands Väsby. Grannarna trodde nog ett tag att vi blivit religiösa när vi ropar efter Jesus.”

Mojgan Montakaby i Upplands Väsby har skickat bilder på sina lussekatter Bozzi och Molly Jesus; julkatt

Bozzi och Molly. Foto: Mojgan Montakhaby

Och så avslutar vi med ännu en dubbelnominering. De sötsugna tomtemissarna Bozzi och Molly som fluffat upp pälsen i den krispiga vinterfrosten.

”Bozzi älskar julpynt och har gjort sig redo för första adventsfika. Molly är världens godaste husdjur. Vacker och kärleksfull”, skriver husse Mojgan Montakhaby.

ANNONS