Här är årets sommarjobb i söderort

collage-sommarjobb
Jobben lottas ut, men du kan söka sommarjobb efter intresse.
Vill du jobba med en fobollscup i Enskede, skapa VR-film för äldre eller med barn på förskolan?
Stadsdelen erbjuder omkring 1 600 feriejobb under 2019 för dig som är mellan 16 och 19 år.
Idag är sista dagen att söka.

Vad sägs om att tillbringa sommarlovsdagarna på en fotbollscup, med att skapa VR-film eller vara på kollo – och dessutom få betalt för det? Stadsdelen Enskede-Årsta-Vantör erbjuder en rad olika spännande jobb i sommar.

Alla om är födda mellan år 2000 och 2003 kan söka. Stadsdelen erbjuder runt 1 600 feriejobb under 2019 – då är även jullovsjobb inräknade – men de flesta jobben är på sommaren.

– Förra året sökte 1 700 ungdomar, vissa föll bort som inte hade behörighet. I stort sett alla som sökte fick jobb, säger Carolina Eriksson, feriejobbshandläggare på stadsdelsförvaltningen.

Flera nyheter i år

I år finns flera spännande nyheter. Enskede IK ska arrangera en stor cup och som sommarjobbare kan du hjälpa till med praktiska arbetsuppgifter inför eller under cupen.

En annan nyhet är ett projekt där unga skapar VR-filmer tillsammans med äldre på ett omsorgsboende.

– Tanken är att de ska filma miljöer i närområdet som de äldre sedan kan se och glädjas åt även om de inte kan komma ut, säger Carolina Eriksson.

Förra året fick ett gäng ungdomar måla muralmålningar i gångtunnlar i Hagsätra under ledning av Kulturskolan – Unga berättar. De planerar att skapa ett konstverk utomhus i stadsdelen även i år.

– Det är inte helt klart om det blir av, men vi vill att de ungdomar som är intresserade av det söker, säger Carolina Eriksson.

Flest jobb inom äldreomsorgen

Det kommer att finnas några sommarjobb på kollo utanför Stockholm. Då bor man på kollogården och hjälper till i köket, hjälper vaktmästaren eller är hjälpledare för barn.

Många vill jobba inom förskolan.

– Att jobba inom barnomsorgen är väldigt populärt. Kultur- och evenemang är kanske mest eftertraktat, men det är också det område där vi har minst antal platser att erbjuda, säger Carolina Eriksson och fortsätter:

– Flest jobb har vi inom äldreomsorgen. Det är sociala jobb; det handlar om att prata med de äldre, läsa, baka eller gå ut på promenader med dem

Sista ansökningsdag är den 6 mars. Mer information och ansökningsformulär hittar du här.