Lena är årets svenska ridlärare

Lena Wiman från Sollentuna är årets ridlärare 2016
Lena Wiman från Sollentuna är årets ridlärare 2016
Sollentunabon Lena Wiman har blivit utsedd till Årets ridlärare 2016 - i tuff konkurrens med 1500 kollegor runt om i landet.
– Det är jättekul, man blir väldigt stolt, säger hon när Mitt i Sollentuna ringer och gratulerar.

Nomineringen kom från hennes egna elever på Överby ridskola i Sollentuna. De beskriver sin lärare som en mästerlig ryttare och ett riktigt undervisningsorakel.

Lena har en förmåga att undervisa 11 elever samtidigt, som om var och en red privatlektion”, skriver de i nomineringen.

De tar även upp Lenas helhetssyn på hästar och ridning.

– Ridande handlar inte bara om att komma till stallet en timme och rida och sedan gå hem igen. Det är en helhet, precis som för vilken annan idrott som helst, säger Lena och fortsätter:

– Det handlar om allt från en förståelse för hur hästen fungerar till att träna upp sin motorik och fysik.

När Svenska Ridsportförbundet, som har 1500 verksamma ridlärare i Sverige, gått igenom alla nomineringarna var det Lena som drog det längsta strået.

– Lena har många framgångsrika år i yrket och står för så mycket rutin och kunskap. Det vi fastnade extra för är hennes sätt att sprida föreningsengagemang. Lena står för ett föredömligt helhetstänk i verksamheten och sprider glädje och lust att engagera sig ideellt, säger Maria Eriksson på Svenska Ridsportsförbundet.

Priset är ett stipendium på 10 000 kronor, och den 22 februari åker Lena till Göteborg för att ta emot det på Ryttargalan på Rondo.