Här är årets vinnare av S:t Julianpriset

Här är årets vinnare av S:t Julianpriset.
Här är årets vinnare av S:t Julianpriset.
Rågsved
Nya Rågsved Folkets hus vann kategorin bästa Arbetsgivaregenskaper.
På lördagen delades S:t Julian priset ut på Kulturhuset i Stockholm, bland annat prisades Nya Rågsveds Folkets hus för bästa Arbetsgivaregenskaperna.

S:t Julianpriset har fått sitt namn av skyddshelgonet S:t Julian, som var värdshusvärdarna och gästfrihetens helgon. Priset delas ut av Stockholm stad i fyra kategorier till företag eller organisationer som arbetar för att inkluderar människor med funktionshinder i samhället. I går på var det dags igen, på internationella funktionshinderdagen, med både föreläsning och underhållning på galan där de fyra pristagarna korades.

Fastighetsverket/ Hotell Skeppholmen tog emot priset i kategorin Fysisk tillgänglighet efter att Hotell Skeppsholmen gjort en bra tillgänglighetsanpassning efter sin ombyggnad.

Judoklubben IK Södra prisades för sitt arbete med att inkludera personer med funktionsnedsättning i sin verksamhet och tog pris i kategorin Delaktighet.

Bandhagshemmet, stödboende för personer med beroendeproblematik och psykiska funktionsnedsättningar, fick pris i kategorin Tillgäng information och kommunikation. Med motiveringen att de visat hur digital teknik kan användas som kognitivt stöd i syfte att öka självständigheten och underlätta vardagen för personer med psykisk ohälsa och missbruk.

Nya Rågsveds Folkets hus vann i kategorin Arbetsgivaregenskaper för engagemang i mångfaldsfrågor och för att de skapar möjligheter till arbete för de som står längst från arbetsmarknaden. I ett Facebookinlägg skriver de:

”Det känns fantastiskt att föreningen, och vår breda ambition att vara inkluderande, blivit uppmärksammat i detta hedrande sammanhang. Priset är ett fint kvitto på det arbete som styrelse, chefer, anställda och projektdeltagare gör varje dag i alla våra verksamheter, säger Leif Rönngren, ordförande på Nya Rågsveds Folkets Hus.”

Läs mer: Skansen tog emot S:t Julianpriset