Arg kund hotade butiksanställd

En 36-årig man hotade ett affärsbiträde på en butik i Skärholmen när han inte fick hänga undan ett klädesplagg.

Mannen döms nu till böter.

Det var i maj i år som en 36-årig man skrek hotfullt mot en kvinna som stod i kassan i en butik i Skärholmens centrum. Mannen ville hänga undan ett plagg och när han inte fick det blev han aggressiv och hotfull.

När kvinnan ringde efter en vakt ska mannen ha sagt att han har ”suttit i fängelse för värre saker” och att han skulle ”ta hand om henne”.

Ett vittne bekräftade att mannen betedde sig hotfullt och att han skrek mot kvinnan, men inte exakt vad han sa.

Mannen nekade till brott men erkände att han var högljudd och otrevlig, och att han sa att han har varit med om värre saker.

Tingsrätten bedömde kvinnans och vittnets uppgifter som rakt igenom trovärdiga och någon annan bevisning för brottet fanns inte.

Den drabbade kvinnan ­begärde förutom skadestånd även ersättning för sveda och verk inför rättegången. Hon ska ha tagit mycket illa vid sig efter hotet, men har ändå kunnat arbeta kvar i butiken, något som tingsrätten såg som ett tecken på att hon mår relativt bra.

Den 36-årige mannen dömdes av Södertörns tingsrätt till 8 000 kronor i böter för olaga hot. Han ska även betala 6 000 kronor i ersättning till kvinnan.

Mannen dömdes till böter för olaga hot.