ANNONS

21-årig man häktad för våldtäkt mot barn

Attunda tingsrätt
Mannen häktades vid Attunda tingsrätt.
Mannen som är hemmahörande i Upplands-Bro häktades under förra veckan av Attunda tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn vid två tillfällen.
ANNONS

Den ena våldtäkten ska ha inträffat någonstans i Stockholms län i början av 2017 och den andra under sommaren 2018 i Upplands-Bro kommun.

Mannen anhölls i sin frånvaro den 11 september och greps dagen där på i sin bostad.

Försvaret vill inte kommentera

Peter Wanhainen är 21-åringens försvarare. Han vill då Mitt i når honom inte kommentera hur hans klient ställer sig till anklagelserna.

Åklagaren: ”Brotten har begåtts i en för målsäganden känd miljö”

Rebecca Dison är åklagare i fallet. Hon väljer att inte berätta om den som utsatts för brotten är en pojke eller flicka.

– Det är en person som är ung i ålder, och som själv genom att ta hjälp av vuxna i sin närhet slagit larm, säger Rebecca Dison.

Hon berättar vidare att det rör sig om en och samma person som utsatts vid de två olika brottstillfällena.

– Brotten har begåtts i en för målsäganden känd miljö.

Är den häktade 21-åringen och målsäganden kända för varandra sedan tidigare?

– Ja, de är sedan tidigare kända för varandra.

ANNONS

Vad kan du säga om åldern på den målsägande?

– Inte mer än att gärningarna har begåtts när hen varit under 15 år, och det är det som är anledningen till att rubriceringen är våldtäkt mot barn och inte enbart våldtäkt.

Teknisk bevisning kommer analyseras

Enligt åklagaren finns det både muntlig och skriftlig bevisning som man nu går igenom.

– När jag säger skriftlig så menar jag teknisk bevisning. Det måste man först analysera och när det är klart så kommer jag värdera detta och ta ställning till om misstankarna stärks eller försvagas.

Finns det vittnen som ska höras?

– Det finns vittnen som ska höras. Jag kan tyvärr inte närmare ange om vad de ska höras om och på vilket sätt de har information till ärendet eller till misstankarna, men det är fysiska personer som ska höras.

Sannolikt kommer mannen omhäktas

Rebecca Disons bedömning i dagsläget är att hon inte kommer att väcka åtal inom det två veckor som 21-åringen nu sitter häktad, eftersom det kommer behövas mer tid till utredningen.

– Med stor sannolikhet kommer jag att begära en förlängning av häktningstiden.