22-åriga Amanda från Täby vädjar för sitt liv

Amanda bor i Täby och har gått på Danderyds gymnasium. Inlägget har delats 24 500 gånger.
Amanda bor i Täby och har gått på Danderyds gymnasium. Inlägget har delats 24 500 gånger.
22-åriga Amandas inlägg på Facebook har fått enorm spridning. I inlägget vädjar hon till människor att bli donatorer av blodstamceller.
– Den enda chansen jag har att överleva är om någon fantastisk människa kan tänka sig att donera sina blodstamceller till mig, skriver hon i inlägget.

22-åriga Amanda Bergström Suihko från Täby har i ett mycket uppmärksammat inlägg på Facebook skrivit att de tre senaste veckorna i hennes liv varit ett rent helvete. Från att hon trodde att hon drabbats av en varböld i sin äggledare fick hon veta att hennes leukemi hon friskförklarats från kommit tillbaka. I sitt inlägg skriver hon att:

”Den enda chansen jag har att överleva är om någon fantastisk människa kan tänka sig att donera sina blodstamceller till mig. Det går lätt att anmäla sig genom ett formulär och en vanlig DNA-tops för att se om man är en match.”

LÄS HELA HENNES INLÄGG HÄR: Amanda vädjar om hjälp från donatorer

Fått in över 14 000 nya anmälningar

I hennes inlägg där hon vädjar till människor att skicka in sitt dna till Tobiasregistret har i dagsläget delats av nästan 25 000 människor och fått över 6 000 kommentarer. Många skriver att de anmält sig till registret vilket man också märkt av på Tobiasregistret.

– Vi har fått in över 14 000 personer som anmält sig sedan i söndags. Det är 14 000 nya chanser till att rädda liv, varje person är en otroligt viktig pusselbit, säger Camilla Lindgren, koordinator på Tobiasregistret.

Hon säger att vanligtvis får 60 nya anmälningar om dagen och att de har ett stort behov av nya personer. De söker människor i åldern mellan 18 och 35 år.

– Sedan Amandas inlägg har det fått en enorm genomslagskraft, det är fantastiskt att vilja finns i vårt land att hjälpa till, men ofta vet man inte om att möjligheten finns, säger hon.

Mitt i har sökt Amanda och hon skriver att hon inte orkar ställa upp på någon intervju men godkänt att Mitt i får berätta hennes historia och använda hennes bild. Här kan du registrera dig till Tobiasregistret.

Fakta

Amanda inlägg på Facebook i sin helhet

När mardrömmen blir verklighet

Som mina närmare vänner och familj vet så har mina tre senaste veckor minst sagt varit ett helvete fyllda med dåliga besked. Från att ha trott att en varböld i min högra äggledare varit mitt största problem och i processen förlorat båda mina äggledare så har även min värsta mardröm uppfyllts.

Min leukemi som jag hade för över 11 år sedan (och friskförklarades helt från februari år 2015) är tillbaka. Förra gången räckte det med cellgifter i 2,5 år men denna gång har jag inte samma tur.

Den enda chansen jag har att överleva är om någon fantastisk människa kan tänka sig att donera sina blodstamceller till mig. Det går lätt att anmäla sig genom ett formulär och en vanlig DNA-tops för att se om man är en match. Det är sedan ett väldigt litet ingrepp som fungerar i princip på samma sätt som att ge vanligt blod. Anmäl er gärna på länken nedan, all info hittas där. Dela och sprid gärna länken till alla ni känner!

http://www.tobiasregistret.se/bli-givare/

Det skulle betyda allt för mig och alla i min omgivning att år 2018 inte blir mitt sista år i livet. Med er hjälp och en hel del tur med cellgiftsbehandling så tror läkarna att jag har en chans att bli helt cancerfri igen.

Vill tacka alla så mycket på förhand och vill även tacka för allt stöd jag fått hittills, ni är alla underbara och allt stöd hjälper verkligen.

Ni är välkomna att höra av er till mig och jag kommer svara så fort jag har ork och tid