ANNONS

41-åring åtalas för mord på sin unga hustru

Hökarängen, mord på afghansk ung kvinna i maj 2016
Kroppen hittades i ett skogsparti i Hökarängen.
I dag åtalas en 41-årig man för mordet på sin unga fru.
Kvinnan hittades nedgrävd i ett skogsparti i Hökarängen 2016.
ANNONS

I slutet av maj 2016 gjorde en kvinna på promenad med hunden ett makabert fynd i ett skogsparti nära Hauptvägen i Hökarängen. En ung flicka låg halvt nergrävd där. Det visade sig vara en ensamkommande ung kvinna från Afghanistan.

Nu har hennes 41-årige make, som är afghansk medborgare, åtalats för mord, något TT var först med att berätta.

Mannen häktades i sin frånvaro redan i juni 2016, men greps först i juni 2018, då han begärdes utlämnad från Iran. Det var också i Iran paret gifte sig 2014. Mannen hade då redan svenskt uppehållstillstånd och var också redan gift i Sverige, med en annan kvinna.

Mitt i har tagit del av åtalet. I det vittnar flera personer om att kvinnan gifte med mannen för att kunna komma till Sverige. Han ska sedan ha blivit alltmer hotfull mot henne.

Kvinnan tog sig till Sverige i september 2015 och bodde på ett  hvb-hem i Hökarängen. Mannen bodde på annan ort. Ändå kontrollerade han henne genom hotfulla sms och röstmeddelanden. Enligt personer som ska vittna under rättegången var hon rädd. Hon längtade efter frihet men vågade inte hålla sig undan mannen.

ANNONS

Blod och sperma från 41-åringen har hittats vid kvinnans kropp. Han förnekar dock mordet. Däremot har han medgett att de träffades under de dagar hon försvann, den 17–18 mars.

När kvinnan kom till Sverige uppgav hon att hon var 16 år. Enligt kammaråklagare Tomas Malmeby var hon troligen minst ett par år äldre.

Mannen åtalas vid Södertörns tingsrätt.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.