ANNONS

Låg efter med hyran – knivhögg hyresvärd till döds

mord hyresvärd hallonbergen
Den knivhuggna kvinnan tog sig in till en granne, där hon senare avled i hallen.
En 33-årig man åtalas nu för knivmordet på en kvinna i Hallonbergen den 26 april i år.
Mannen hyrde ett rum av kvinnan sedan drygt ett halvår, men låg efter med hyran.
Det gjorde att han bestämde sig för att döda henne, uppger han i förhör.
ANNONS

Den 33-årige mannen flyttade in i den uthyrningsdel som fanns i kvinnans lägenhet i oktober 2017.

Sedan årsskiftet låg mannen efter med hyran. Kvinnan och mannen hade diskuterat saken, men inte varit osams. Mannen uppger också i förhör att hon alltid varit vänlig mot honom.

Det faktum att han inte kunnat betala hyran gjorde att han börjat få tankar om att döda henne, berättar han i polisförhör.

Den 26 april drack han tre glas gin, stoppade en kniv i fickan och knackade på hos sin hyresvärd. Tanken var att han skulle döda henne, berättar han i polisförhör.

De båda pratade och tittade på film en stund.

Mannen gick sen tillbaka till sin lägenhet. Han vände dock tillbaka och knackade på hos kvinnan ytterligare en gång och sa att han nog glömt sin mobiltelefon inne hos henne.

När hon vände sig om, så högg han henne i halsen med en kniv. Han fortsatte att hugga, och minns inget förrän på slutet, berättar han i polisförhör.

ANNONS

Kvinna skrek då ”varför gör du så här nn?”. Då släppte han henne och gick in i sin lägenhet för att hämta sin ginflaska.

Efter det gick han tillbaka in till kvinnan och satte sig på golvet i hennes badrum.

Kvinnan hade då lyckats ta sig ut genom ytterdörren och över till en granne mittemot. De ringde SOS och försökte stoppa blödningen från halsen med handdukar.

De första poliserna på plats påbörjade hjärt-och lungräddning, men kvinnan avled efter en stund i hallen hemma hos grannen.

Flera andra poliser gick under tiden in i kvinnans lägenhet. De fann den 33-årige mannen sittande på hennes badrumsgolv med en spritflaska och en kniv intill sig.

Han berättade då, i en likgiltig ton, för dem att ”det var jag som gjorde det, kniven ligger där” och pekade på kniven. Han sa ”Jag kommer inte göra någonting” och frågade ”är hon död?”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.