ANNONS

17-åring åtalas för våldtäkt mot barn

våldtäkt
17-åring åtalas för våldtäkt mot barn i Täby.
En 17-årig åtalas för våldtäkt av barn. Mannen åtalas också för att ha våldtagit en tonårsflicka. Åklagarens bevis består bland annat av en sms-chatt, där mannen ska ha erkänt ett av övergreppen.
ANNONS

Den åtalade 17-åringen ska vid ett tillfälle i oktober förra året ha bjudit en minderårig flicka i Täby på alkohol och sedan tvingat sig på henne två gånger när hon inte kunde försvara sig.

Mannen har, enligt stämningsansökan, erkänt att han haft samlag med flickan och att han när samlagen genomfördes visste att flickan var under 15 år. Däremot förnekar 18-åringen att han utnyttjat henne i ett utsatt tillstånd då hon varit kraftigt berusad och kanske även medvetslöshet.

Åklagarens bevisning stöds av flera vittnen, bland annat ska en person ha sett att 17-åringen bjudit flickan på alkohol och sedan förgripit sig på henne.

17-åringen åtalas även för att i somras ha våldtagit en tonårsflicka i Åkersberga. Mannen ska ha förgripit sig på flickan när hon låg och sov. Han ska bland annat ha kört upp sina fingrar i hennes kön.

I det fallet har åklagaren bland annat stöd av bevisning i form av en sms-chatt mellan den utsatta flickan och 17-åringen, där han ska ha erkänt att han förgripit sig på henne. Mannen har också själv erkänt brottet, enligt stämningsansökan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.