ANNONS

21-åring erkänner knivskärning men inte mord

Åklagaren menar att männen ska ha köpt kniven som användes vid morden, fem dagar tidigare.
Åklagaren menar att männen ska ha köpt kniven som användes vid morden, fem dagar tidigare.
Fyra unga män som står åtalade för dubbelmordet på en 41-årig kvinna och en 39-årig man i Hallonbergen den 7 mars.
En 21-årig man erkänner att han knivhuggit mannen men förnekar att han skulle ha avsett att döda honom.
ANNONS

Åklagare Olof Calmvik menar att alla de fyra åtalade unga männen gemensamt ska ha planerat mordet på den 39-årige mannen och den 41-årig kvinnan. I dag inleds rättegången.

Motivet ska ha varit att förhindra att den 39-årige mannen skulle prata med polisen.

39-åringen ska ha stått intill Lötsjögaraget den 22 januari, då en 25-årig man sköts, och sedan sett flera unga män springa ut från garaget. Mannen ska ha känt igen minst två av dem, bland annat den 21-åring som nu står åtalad för dubbelmordet.

Två av männen åtalas även för mordet på 25-åringen den 22 januari.

Köpte rep och handskap

Männen ska enligt åklagaren ha åkt och köpt ett rep, en kniv och ett par handskar på Hornbach, fem dagar före mordet. Sakerna ska sedan ha gömts hemma hos den 16-åring som nu är en av de åtalade.

Åklagaren menar att planen var att förhöra, tortera och mörda den 39-åriga mannen för att få honom att berätta vad han sett.

När de fyra männen bröt sig in i parets lägenhet så var dock bara den 41-åriga kvinnan hemma. Hon knivhöggs då så illa att hon dog. Den 39-årige mannen såg hur männen tog sig in i lägenheten, och han försökte ta sig in för att försvara sin fru. I stället fick han fly för sitt liv, jagad av de fyra unga männen.

ANNONS

39-åringen blev dock upphunnen och knivhöggs så illa att han dog.

Medger knivhuggning och slag

Åklagare Olof Calmvik menar att den som ska ha mördat paret är den åtalade 21-åringen.

De andra tre unga männen ska ha hjälpt till genom att bryta sig in i lägenheten och sedan blockera vägen så att den 41-åriga kvinnan inte kunde ta sig ut.

21-åringens advokat Carla Pantzar berättar i rätten att mannen förnekar att han skulle ha knivhuggit den 41-åriga kvinnan. Han medger dock att han knivhuggit och slagit den 39-årige mannen, men menar att han inte haft för avsikt att döda honom eller skrämma honom på grund av det som 39-åringen sett.

21-åringen menar också att han var ensam om att köpa kniven, repet och handskarna och att han skulle ha sakerna till något helt annat.

Två misstänkta under 18 år

En av de andra åtalade, även han 21 år gammal, erkänner att han slagit den 39-årige mannen med ett tillhygge men nekar till alla andra brott.

De två andra åtalade, en 16-åring och en 17-åring, nekar till brott. 17-åringens advokat förklarar att 17-åringen inte ens befann sig på Lötsjövägen den 7 mars.

Dubbelmordet: Mannen jagades med kniv

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.