36-åring får fängelse för övergrepp mot 13-åring

Solna tingsrätt
Rätten anser att flickan har lämnat ett trovärdigt vittnesmål.
En 36-årig man döms till fängelse för sexuellt övergrepp mot barn. Han stack in tungan i flickans mun och stoppade handen innanför trosorna, enligt Solna tingsrätt.

Mannen var på besök hos flickans mamma i en lägenhet i Solna. Mannen beskrivs vara nära vän med mamman och övergreppet skedde enligt domen när mamman var ute på ett ärende och flickan gick och la sig i sin säng för att sova. Mannen stack då in tungan i flickans mun, försökte kyssa henne och stoppade handen innanför hennes trosor.

Händelsen inträffade i januari i fjol och mannen döms nu av Solna tingsrätt. Flickan berättade under rättegången bland annat att övergreppet har gett henne mardrömmar.

Ska betala skadestånd

Mannen nekar till brott och menar att han bara har sovit i samma säng som flickan. Tingsrätten anser att flickan har berättat om händelsen på ett detaljerat, återhållsamt och sammanhängande sätt och dömer därför mannen för sexuellt övergrepp mot barn. Straffet blir tre månaders fängelse. Han ska också betala 35 000 kronor i skadestånd till flickan.