Polisen grep mannen när han bar ett av sina laddade vapen.
Polisen grep mannen när han bar ett av sina laddade vapen.

30-åring dömd för grovt vapenbrott

Brott / Nyheter 

En 30-årig man förvarade en halvautomatisk, laddad pistol i en lägenhet i Skärholmen. Dessutom gick han omkring med en laddad, halvautomatisk pistol i Hässelby gård.
Nu har han dömts för vapenbrott och grovt vapenbrott.

Mannen greps på tunnelbanestationen i Hässelby gård den 27 december 2016. Då bar han med sig en halvautomatisk pistol, laddad med nio patroner. Samma dag gjordes husrannsakan i en lägenhet i Skärholmen. Där förvarade mannen ytterligare en halvautomatisk pistol, laddad med en kula. Där fanns också en skyddsväst.

Nu har 30-åringen dömts till fängelse i ett år och sex månader, för vapenbrott och grovt vapenbrott. Vapeninnehavet vid Hässeby gård bedömdes som grovt, eftersom mannen gick omkring med ett livsfarligt vapen på allmän plats.

30-åringen satt med i den bil som besköts i Hjulsta i mitten av december 2016. Hans medpassagerare, som skottskadades och fick föras till sjukhus, ska ha kopplingar till morden på två bröder i Rinkeby. Det ska dock inte finnas någon hotbild mot 30-åringen på grund av detta.

30-åringen är missbrukare och har flera domar på sig sedan tidigare. 2012 dömdes han till fängelse i 4 år och sex månader för grovt narkotikabrott, ett straff som har han avtjänat.

30-åringen har uppgett att han köpt den första pistolen samma dag som polisen grep honom, men har inte avslöjat från vem. Han har inte velat säga när, var eller hur han skaffade pistolen som han förvarade i Skärholmen. Han har inte heller velat säga vad han skulle ha pistolerna till.

Fler nyheter från Stockholm

Morgonkollen, söndag
Brott

MORGONKOLLEN: Man rånad och knivskuren

Oliver Rytting i Talang 2017
Nöje

Oliver Rytting gjorde succé i Talang

Nyheter

Framtidstro driver dina nya grannar

Nyheter

Schäfern nummer 1 i Haninge

Nyheter

Tre bilar i krock i Kristineberg

Karolinska sjukhuset entré
Nyheter

32 Barnläkare: Ohanterlig problematik