16-åring häktad för skjutning på HVB-hem

Åtal ska vara väckt senast på fredag.
Åtal ska vara väckt senast på fredag.
Utredningen efter skjutningen på ett HVB-hem i Fårdala tidigare i somras går framåt. En 16-åring sitter nu häktad misstänkt för mordförsök.

Det var den 29 juli som en tonåring blev skjuten på ett HVB-hem i Fårdala i Tyresö kommun. Han fick åka akut med ambulanshelikopter till sjukhus och opereras och kunde klara sig utan livshotande skador.

Ungefär en vecka senare hade polisen gjort gripanden i det misstänka mordförsöket, men ville då inte berätta om några detaljer:

Tidigt tydlig bild

– Jag kan inte berätta hur många vi gripit med tanke på förundersökningen, sa Manne Jönsson, chef för grova brottsenheten till Mitt i den 4 augusti.

Polisen har hela tiden sagts sig ha en klar bild över händelseförloppet.

– Vi har en ganska tydlig bild av vad som hänt, vilka personer som varit involverade och orsakerna till det.  Och den bilden blir bara tydligare och tydligare ju mer vi jobbar med det här, sa Manne Jönsson till Mitt i Tyresö i samband med gripandet.

16-åring häktad

Nu har en 16-åring häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Åtal ska väckas senast på fredag 18:e augusti.

Det var på ett privat HVB-hem som skjutningen skedde i slutet av juli. Efter att skottlossningen inträffade beslutade hemmet att flytta sin verksamhet till annan ort.