ANNONS

16-åring häktad för grov våldtäkt – SL-kort bevis

Våldtäkten ska ha skett under Centralbron i början av september
Våldtäkten ska ha skett under Centralbron i början av september
En 16-årig pojke har häktats misstänkt för grov våldtäkt i början av september.
Polisen kunde med hjälp av SL-kort identifiera pojken, enligt Aftonbladet.
16-åringens försvarare vill inte uttala sig om hur pojken ställer sig till misstankarna.
ANNONS

Tidigt på morgonen den 2 september ringde en tonårsflicka till polisen och sa att hon blivit våldtagen av två män. Våldtäkten hade skett utomhus under Centralbron nära Tegelbacken, skriver Mitt i.

Flickan fördes till sjukhus.

Hade följt med tre pojkar

Enligt Aftonbladet hade flickan tillsammans med en annan flicka följt med en grupp med tre pojkar. De hade gått runt i city och hamnat under Centralbron. När flickorna ville gå därifrån tvingades de kvar under hot. En av flickorna lyckades ta sig därifrån och en av pojkarna sprang då efter.

De två andra pojkarna ska enligt Aftonbladet ha turats om att våldta flickan som var kvar. När de hörde bilar komma sprang de i väg.

Två veckor senare greps en 16-årig pojke. Polisen kunde enligt tidningen på film från övervakningskameror se tre unga män vid tunnelbanespärrar inte långt från brottsplatsen.

Kontrollerade SL-kort

Genom att kontrollera vilka SL-kort som använts vid tiden fick de träff på en 16-årig pojke. SL-kortet hade pojken fått från gymnasieskolan och var registrerat på hans namn, enligt Aftonbladet.

I torsdags anhölls 16-åringen och greps senare i sitt hem. Nu har han häktats av Stockholms tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt och försök till våldtäkt.

Till Aftonbladet säger åklagaren Nicklas Englund att det anmälda brottet rubriceras som grov våldtäkt på grund av flickans låga ålder och att det är flera personer som har deltagit i övergreppet. 16-åringens advokat vill inte kommentera hur pojken ställer sig till misstankarna.

Mitt i har sökt åklagaren som avböjer att ge några fler kommentarer än dem han redan gett. Mitt i har även sökt 16-åringens advokat.

ANNONS