ANNONS

30-åring från Täby hotade att döda vittnen

Han hotade att döda dem om de vittnade mot honom i en rättegång.
Han hotade att döda dem om de vittnade mot honom i en rättegång.
En 30-årig man från Täby döms för flera fall av olaga hot och övergrepp i rättssak efter att han dödshotat en mamma och hennes dotter efter att de vittnat mot honom i en rättegång. Han hotade även sin egen mamma, vilket råkade höras av en polis.
ANNONS

En man i 30-årsåldern från Täby döms till två månaders fängelse efter att han dödshotat en kvinna som vittnade mot honom i en rättegång. I den rättegången, där kvinnans dotter var målsägande, dömdes han för misshandel, olaga förföljelse, olaga hot, ofredande, skadegörelse och övergrepp i rättssak.

Dödshotade familjen

Efter rättegången ringde 30-åringen till kvinnan och sa att  ”om du vittnar i en ny rättegång mot mig ska jag skicka någon för att göra dig och din dotter illa”.

Enligt tingsrätten var det tillräckligt för att framkalla en allvarlig fruktan för kvinnan och dotterns personliga säkerhet.

Jag ska ha ihjäl dig din jävla fitta

30-åringen har också hotat sin egen mamma. Hon befann sig på polisstationen vid tillfället och en polis hörde när han han skrek en våg av hot och nedsättande ord,  bland annat: ”jag ska ha ihjäl dig din jävla fitta”.

Polisen kände igen rösten

Polisen kände igen rösten eftersom hon förhört honom dagen innan, men mamman berättade att hon hade mycket vaga minnen av samtalet. Tingsrätten menade att ingenting pekade på att 30-åringen och hans mamma skulle haft den jargongen i vanliga fall och därför ska dömas för olaga hot.

Han döms nu för två fall av olaga hot, övergrepp i rättsak samt för en grov rattfylla i Täby.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.