ANNONS

15-åring mopedist smet från olycka – nu får han böter

Mopedskjuts
15-åringen skjutsade en annan person när de drogs in i en olycka. Personerna på bilden är inte de som beskrivs i artikeln.
En 15-årig pojke från Vallentuna körde moped olovligt och råkade ut för en olycka som han smet från.
Nu döms han till böter.
ANNONS

Det var i mitten av september som den då 15-årige pojken skjutsade en kompis på moped i centrala Vallentuna. När de kom till Banvägen vid Hövdningavägen råkade de ut för en olycka. Passageraren skadades och skador uppstod också på ett annat fordon.

Men mopedisten brydde sig inte om att stanna kvar på olycksplatsen för att lämna sina kontaktuppgifter, vilket man är skyldig att göra. Han försökte inte heller hjälpa de som skadats. I stället åkte han hem.

Borde vetat bättre

Den i dag 16-årige Vallentunabon försvarade sig i rätten med att han var oskyldig till att olyckan inträffade, att situationen var jobbig och att han visserligen kan trafikreglerna men inte kände till att man måste stanna kvar på en olycksplats och lämna sina uppgifter.

Men tingsrätten ansåg att han borde ha förstått att han var delaktig i olyckan oavsett vem som orsakat den. Och när han åkte därifrån borde han ha insett att han kunde ha gjort mer än han gjorde. Därför tycker rätten att han varit likgiltig inför att han skulle ha kunnat göra mer och dömer honom för smitning från trafikolycksplats. Han döms dessutom för olovlig körning, något han erkänner.

Straffet blir böter på 800 kronor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.