ANNONS

24-åring dömd för mordförsök i Skarpnäck

polis
Mordförsöket skedde på Tätorpsvägen.
Den 6 juni sköts och knivhöggs en man i Skarpnäck och fick livshotande skador.
Nu har gärningsmannen dömts till över nio års fängelse.
ANNONS

Som Mitt i Söderort tidigare berättat, larmade vittnen den 6 juni polisen om ett pågående mordförsök i en lägenhet på Tätorpsvägen i Skarpnäck.

Nu har tingsrättens dom kommit och där framgår att den 24-årige mannen har försökt döda en annan man genom att på nära håll skjuta honom i benet och därefter, när mannen legat på golvet, ta ett steg närmar och skjuta honom i magen, så att han fick livshotande skador.

Av domen framgår också att 24-åringen flera gånger knivhuggit mannen och slagit honom med en skärbräda i huvudet.

Tingsrätten bedömer brottsoffrets vittnesmål som trovärdigt och sammanhängande. Det styrks också av den tekniska bevisningen.

Hävdar nödvärn

24-åringen medger i tingsrätten att han har skjutit mannen samt tryckt en kniv mot honom. Men förnekar brott och hävdar att han har handlat i nödvärn. Men tingsrätten anser inte att hans berättelse är trovärdig, den styrks inte heller av den tekniska bevisningen.

Däremot erkänner 24-åringen att han, i samband med sin flykt från brottsplatsen, tvingade en taxichaufför att lämna ifrån sig sin bil. För att få taxiföraren att lämna bilen har han hotat att skjuta honom och tagit stryptag på honom och knuffat honom ur bilen.

Tingsrätten har nu dömt 24-åringen till fängelse i nio år och sex månader för mordförsök, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt vapenbrott samt ringa narkotikabrott.

24-åringen ska även betala drygt 280 000 kronor i skadestånd till den skjutne mannen och 18 000 kronor till taxichauffören.