ANNONS

16-åring dömd för sexuellt utnyttjande av barn

Södertörns tingsrätt
Misshandeln och hoten var riktade mot familjemedlemmar och ägde rum i hemmet.
En 16-årig pojke från Haninge har dömts för misshandel, olaga hot, grovt olaga hot och sexuellt utnyttjande av barn av Södertörns tingsrätt. Påföljden blir ungdomsvård och skadestånd.
ANNONS

En 16 år gammal pojke, boende i Haninge kommun, har av Södertörns tingsrätt dömts för misshandel, olaga hot, grovt olaga hot och sexuellt utnyttjande av barn.

Händelserna ska ha ägt rum mellan oktober 2019 och mars 2020.

Attackerade familjen

Misshandeln och hoten var riktade mot familjemedlemmar och ägde rum i hemmet.

Hoten ska enligt domen ha varit sådana att brottsoffren ”kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin och annans personliga säkerhet”.

Utnyttjade 13- och 14-åring

Den tilltalade var åtalad för våldtäkt mot två barn. Domstolen ansåg dock att det handlade om sexuellt utnyttjande av barn, då det inte var bevisat att samlagen inte var frivilliga. Vid tidpunkten för sexbrotten var den dömde 15 år och målsägande 13 respektive 14 år.

Påföljden för den dömde pojken blir ungdomsvård, skadestånd om sammanlagt 72 800 kronor, samt avgift till brottsofferfonden.

Åklagaren har överklagat domen, då hon vill se rubriceringen våldtäkt mot barn istället för sexuellt utnyttjande mot barn. Mitt i har sökt försvarsadvokaten för en kommentar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.