ANNONS

15-åring tog stryptag på lärare

klassrum hot elev
Två klasskamrater fick slita bort pojken från läraren. Bilderna är genrebilder.
klassrum hot elev
Två klasskamrater fick slita bort pojken från läraren. Bilderna är genrebilder.
klassrum hot elev
Två klasskamrater fick slita bort pojken från läraren. Bilderna är genrebilder.
När läraren på en skola i Sundbyberg försökte lugna en stökig 15-årig elev så tog pojken stryptag på läraren och slog honom i bröstet.
15-åringen åtals nu för bland annat misshandel och olaga hot.
ANNONS

I början av februari i år försökte en vikarie att undervisa i den 15-årige pojkens klass. Men eleverna betedde sig så stökigt att hen gick efter en ordinarie lärarkollega för att få hjälp att lugna klassen.

När den ordinarie läraren kom in i klassrummet började 15-åringen att tjafsa med honom. Läraren bad då pojken att gå ut ur klassrummet tillsammans med läraren.

När läraren klev utanför tröskeln försökte 15-åringen rycka igen dörren, varpå läraren fick tag i handtaget och elevens ena handled.

Pojken kontrade med att hugga tag om lärarens hals med bägge händerna. Han höll sedan kvar greppet med en hand medan han började slå läraren med knytnäven i magen och bröstet.

Klasskamrater gick emellan

Två klasskompisar som sett vad som hänt rusade ut, slet bort 15-åringen och fick honom efter en stund att lugna ner sig.

Pojken ska även ha sagt ”jag varnar dig snart händer det något ”, till läraren.

15-åringen ska även ha hotat läraren två gånger tidigare samma vecka berättar läraren i ett polisförhör. Flera andra lärare känner sig också rädda för pojken då han uppträtt aggressivt och hotfullt.

Åtalas för flera brott

15-åringen åtalas nu för misshandel och olaga hot efter bråket med läraren. Han åtalas på samma gång för ringa stöld och häleri för att ha stulit en laddare och tre tröjor på ett köpcentrum i mitten av april.

Han hotade även den polis som grep honom genom att slänga ur sig ”jag ska jamma dig din fucking snorunge”. För detta åtalas han nu för hot mot tjänsteman.

ANNONS

I april i år blev han även tagen av polis för att narkotikapåverkad ha kört på en stulen moped i Spånga, för vilket han åtalas för olovlig körning, olovligt brukande och våldsamt motstånd.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.