ANNONS

16-åring döms för rån och våldtäkt mot barn i Liljeholmen

Trekanten, Liljeholmen, Trekantsparken
16-åringen döms för flera rån i Trekantsparken.
16-åringen hotade att skjuta offren om han inte fick deras värdesaker och jackor. När han greps sa han att han försökt hjälpa ett av offren.
Nu har han dömts till ungdomsvård.
ANNONS

– Jag ska lägga en kula i ditt ben.

Det hotade 16-åringen sitt offer med, om han inte följde med från McDonald’s i Liljeholmen till Trekantsparken i mars förra året. En vän till 16-åringen visade även upp ett pistolliknande föremål.

Rånade två offer i Trekantsparken

I parken rånades offret på sin keps och jacka, där han hade kontanter, mobiltelefon och SL-kort. När ordningsvakter kom dit förklarade 16-åringen att han försökt hjälpa offret från rånarna och att han försökt ta tillbaka jackan. Södertörns tingsrätt tycker att 16-åringens berättelse är både märklig och osannolik.

Bara två veckor tidigare var 16-åringen inblandad i ett annat rån i Liljeholmen. Kring Trekantsparken konfronterade ett gäng ungdomar en annan pojke. De hotade honom med kniv och tog hans väska, skärp och mobiltelefon.

Nu döms 16-åringen till ungdomsvård. Han ska också betala 15 000 respektive 17 500 kronor i skadestånd till offren.

Våldtog 13-åring på toalett

Men 16-åringen döms också för våldtäkt mot barn. Han hade under några månader träffat en 13-årig flicka. I april träffades de på McDonald’s i Liljeholmen. 16-åringen tog med flickan på toaletten och tvingade henne att utföra oralsex på honom, bland annat genom att slita henne i håret och trycka ner henne på golvet. På grund av flickans ålder döms 16-åringen för våldtäkt mot barn. Han ska betala 140 000 kronor i skadestånd till flickan.

16-åringen döms även för misshandel, ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen samt hot och våld mot tjänsteman. Totalt döms 16-åringen till 194 000 kronor i skadestånd till sex brottsoffer.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.