20-åring dömd för våldtäkt på en minderårig flicka i Runby

Två män dömda för våldtäkt av 15-årig minderårig flicka i Runby i Upplands Väsby; 20-åring dömd för våldtäkt
20- och 19-åringen döms till fängelse för våldtäkten av en minderårig flicka på en fest i Runby.
En 20-årig man döms till två års fängelse för våldtäkt på en 15-årig flicka. Våldtäkten ägde rum på en fest i Runby i våras, och tingsrätten har tidigare även dömt en 19-årig man som var delaktig.
– Jag anser att tingsrätten har gjort en korrekt bedömning avseende skuldfrågan, skriver åklagaren Sara Kästel till Mitt i.

Efter att ha genomgått en rättspsykiatrisk undersökning döms den 20-årige man som tillsammans med en 19-årig man våldtagit en minderårig flicka på en fest i Runby i mars.

Undersökningen visar att 20-åringen inte lider av en allvarlig psykisk störning och han döms till fängelse i två år. Han ska tillsammans med 19-åringen även betala 140 000 kronor i skadestånd till flickan.

20-åringen förnekar brottet. Mannens advokat vill inte lämna någon kommentar.

19-åringens advokat har däremot sagt att att han kommer överklaga domen.

– Jag har inga synpunkter på att domen överklagas, skriver Sara Kästel, kammaråklagare vid Norrorts åklagarkammare i Stockholm.

Flera vittnen på festen

En tredje man befann sig i sovrummet där flickan våldtogs. Ett 30-tal personer befann sig på festen och flera av dem hörde 20-åringen prata om händelsen.

Efter våldtäkten kördes flickan till sjukhus med ambulans. På vägen till sjukhuset identifierade hon 19- och 20-åringen.