ANNONS

16-åringar dömda för rån – kissade på ett av sina offer

16-åringar döms den 20/2 2020 för flera ungdomsrån. Vid ett tillfälle förnedrade de och kissade på offret. De började följa offret från Björkhagens tunnelbana
16-åringarna syns följa efter sitt offer från Björkhagens tunnelbana.
En 18-åringen blev påhoppad vid tunnelbanan i Björkhagen, rånades, tvingades ta av sig sina kläder och blev kissad på. En annan 18-åring misshandlades, hotades och hölls gisslan i sin bostad i Gubbängen.
Nu döms fyra 16-åringar för rånen.
ANNONS

En dag i början av december var en 18-årig man på väg hem från jobbet. När han lämnade tunnelbanan i Björkhagen blev han påhoppad av två 16-åriga pojkar som tvingade med honom bort från stationen, med syftet att pressa honom på pengar och värdesaker.

Under tre timmar misshandlade, hotade och rånade de två 16-åringar honom på flera platser i södra Stockholm. De tvingat med honom till bankomater i Kärrtorp, Sköndal och Farsta och han tvingades köpa mat åt dem på McDonalds i Sköndal.

De två 16-åringarna ska ha påstått att de hade vapen och hotade att döda både honom och hans familj.

Innan de lämnade 18-åringen bakom kyrkan i Farsta centrum så tvingade de honom att ta av sig kalsonger och byxor och en av 16-åringarna urinerade sedan på honom.

Händelsen filmades och spreds i sociala medier och på nätet.

16-åringar döms den 20/2 2020 för flera ungdomsrån. Vid ett tillfälle förnedrade de och kissade på offret. De började följa offret från Björkhagens tunnelbana

Två av de dömda rånarna pekas ut med pilar när de följer efter sitt framtida offer vid Björkhagens tunnelbana. Foto: Polisens förundersökning.

Döms till ungdomsvård

Nu har de båda 16-åringarna dömts för decemberrånet vid Södertörns tingsrätt. Utöver rån döms de även för olaga frihetsberövande, olaga integritetsintrång och övergrepp i rättssak. Straffet blir ungdomsvård.

– Om de tilltalade hade varit vuxna hade tingsrätten dömt ut längre fängelsestraff, säger rättens ordförande rådmannen Feryal Mentes i ett pressmeddelande.

ANNONS

En av 16-åringarna döms nu också, tillsammans med två andra 16-åringar, för ytterligare ett brutalt rån i höstas.

Det var i början av november när en 18-åring var på väg hem i Gubbängen, som har överfölls och rånades.

Under flera timmar misshandlades han, både i en skogsdunge och i sitt hem. De höll kniv mot hans hals och hotade och att döda honom och hans familj om han inte fixade fram pengar. 18-åringen lyckades till slut fly från sin lägenheten när gärningsmännen hade somnat på soffan, och han kunde då larma polisen från en förskola i närheten.

Del av ett större tonårsgäng

16-åringarna är en del av att större gäng tonårskillar som under hösten och vintern förra året rånade flera runtom i söderort.

I domen, som kom i dag, döms totalt fyra 16-åringar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.