ANNONS

15-åringar plundrade klädbutik – flydde i bil

I garaget satt en 15-årig pojke i en flyktbil och väntade in sina kumpaner.
I garaget satt en 15-årig pojke i en flyktbil och väntade in sina kumpaner.
Tre pojkar döms för att ha stulit barnkläder i en butik i Täby Centrum för ett värde på över 20 000 kronor. Två lyckades fly i en bil men den tredje fångades av en väktare. En av pojkarna döms också för ett grovt rån mot en äldre kvinna på ett seniorboende.
ANNONS

Den 2 september klev två pojkar i 15-årsåldern in i butiken Kids Brand Store i Täby Centrum. Syftet var att stjäla kläder. I garaget satt ytterligare en pojke, också han 15 år gammal, och väntade i en bil med öppen bagagelucka. Butikschefen uppger att det var tydligt att pojkarna planerade att stjäla kläder innan de gick in i butiken eftersom det gick väldigt fort innan de började de rycka åt sig jackor och tröjor.

Flyktbil kördes av 15-åring

När de två pojkarna sprang ut från butiken såg en väktare deras flykt och sprang efter. I rulltrappan på väg ner till garaget fick väktaren tag i en av gärningsmännen i armen som hotade och spjärnade emot. Den andra pojken lyckades fly in i bilen och de två körde bort från Täby Centrum.

Bytets värde uppgick till 21 705 kronor och bestod bland annat av flera märkesjackor. Alla tre pojkarna, med kopplingar till Upplands Väsby, dömdes för stöld. Chauffören dömdes även för olovlig körning och pojken som fångades dömdes också för hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Kniv i munnen på åldring

Pojken som lyckades fly från stölden har tidigare dömts för grövre brott, bland annat grov stöld och grovt rån. Tillsammans med en annan person rånade han dagen efter stölden i Täby Centrum en äldre kvinna på ett seniorboende i Upplands Väsby. Vid rånet knuffade han kvinnan och tryckte ett knä mot hennes bröst och stoppade in en kniv i hennes mun för att hindra henne från att ropa på hjälp.

Samtliga pojkar har fått påföljden ungdomsvård och ungdomstjänst.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.