ANNONS

35-åringen ville frikännas efter t-baneknuff

Det var på T-centralen offret blev nedknuffad framför tåget.
Det var på T-centralen offret blev nedknuffad framför tåget.
Den 35-åring som knuffade en oskyldig man framför tåget i somras dömdes till rättspsykiatrisk vård. Domen överklagades och i hovrätten yrkade 35-åringen på att han skulle frikännas och att skadeståndet till offren skulle sänkas. Men domen står fast.
ANNONS

I somras skakades Stockholm av nyheten att en man blivit knuffad framför tunnelbanetåget av en för honom helt okänd man. Offret fick allvarliga skador som en bruten nacke och han blev tvungen att amputera en fot. Det visade sig att gärningsmannen var en 35-årig man som helt plötsligt tagit sats och knuffat ner offret som stod och väntade på tåget tillsammans med sin fru.

I september påbörjades rättegången mot 35-åringen. Åklagaren yrkade i tingsrätten på 14 års fängelse, men eftersom att mannen lider av en allvarlig psykisk störning dömdes han till rättspsykiatrisk vård.

Åklagaren valde att överklaga domen till hovrätten. 35-åringen yrkade att hovrätten skulle frikänna honom från för försök till mord. Han menade att han saknade uppsåt på grund av sin psykiska sjukdom. Han ville även att hovrätten skulle sänka skadeståndet till offret hans hustru.

Men hovrätten gör samma bedömning som tingsrätten som menade att knuffen var avsiktlig och att han handlat mycket bestämt för att sedan sprungit därifrån, vilket tyder på att han visste vad han gjorde.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.