Efter 12-åringens död – kärleksmanifestation i Hemmesta

Kärleksmanifestation Värmdö. Ebba Hagander Mir.
Ebba Hagander Mir inledningstalar på scenen.
Tina Ahlin sjunger med Värmdö Local Heroes
Värmdö Local Heroes med bland andra Tina Ahlin uppträder vid kärleksmanifestationen Hemmesta centrum i kväll.
Farstavikens skola förbereder sig inför skolstart efter att 12årig elev hittats drunknad i Ösby Träsk.
Många Värmdöbor tänt ljus och lämnat blommor och hälsningar till 12-åringen vid minnesplatsen utanför Gustavsbergsteatern.
Farstavikens skola förbereder sig inför skolstart efter att 12årig elev hittats drunknad i Ösby Träsk.
Barn har skrivit hälsningar till 12-åringen vid minnesplatsen utanför Gustavsbergsteatern.
Efter den 12-åriga pojkens död och brandbomben mot ett HVB-hem i Hemmesta ordnades en kärleksmanifestation i Hemmesta centrum på fredagskvällen.
– Vi hoppas att på en stärkt samhörighet – då kanske det kan komma ut något positivt ur det här, säger Ebba Hagander Mir, ordförande i föreningen Välkommen till Värmdö.

Kvällen den 5 augusti hittades den 12-åriga pojken död i Ösby träsk. Några timmar senare attackerades ett HVB-hem i Hemmesta med brandbomberDärför arrangerades en kärleksmanifestation i Hemmesta centrum med start klockan 18.00 på fredagskvällen.

– Jag tror det är första gången någonsin vi har en kärleksmanifestation i Värmdö, säger Ebba Hagander Mir.

Över 300 personer deltog i manifestationen. I publiken bland barnfamiljer och andra privatpersoner fanns politiker, personer från kyrkor och föreningsfolk. Bland annat deltog Frivilliga familjehem på Värmdö, Inlöparna och Polarna.

– Vi har också haft ett rån och ett rånförsök sista tiden. Folk vill vara med och visa att Värmdö är en plats med gemenskap och där vi respekterar varandra, säger Cecilia Dufva som är engagerad i Frivilliga familjehem på Värmdö och dessutom nominerad till Min Lokala Hjälte i Mitt i.

”Lyfta kärleken”

Ebba Hagander Mir betonar att syftet med manifestation är att sprida ett positivt budskap.

– Vi vill bara lyfta kärleken. Vi behöver lite positiv uppmärksamhet och komma ihåg allt det goda i världen. Det finns så många frivilliga krafter som gör så mycket bra.

Lokala hjältar uppträder

Under kvällen uppträdde artister som Värmdö Local Heroes med Tina Ahlin, Evelina Olsén, Lars Kronlund, Morgan Ågren, Rikard Branden, Andreas Habo Johansson, Viktor Sand och Martin Frontman samt kören Joyvoice uppträder.

Deltagarna fick möjlighet manifestera sin kärlek genom göra målningar och skriva hälsningar på hjärtformade post it-lappar.

– Det finns ju ingenting vi kan göra för att få tillbaka pojken. Men vi hoppas att det här kan vara någon form av tröst och ge en uppbyggande styrka, säger Ebba Hagander Mir.