ANNONS

Arlanda avgör Brommas framtid

Bromma flygplats framtid hänger helt på hur Arlanda utvecklas, enligt statens flygplatsutredaren Anders Sundström.
ANNONS

– Mitt uppdrag är att utreda om vi kan skapa tillräcklig kapacitet på Arlanda för att hantera all den trafik som i dag finns på Bromma och Arlanda, säger han.

I onsdags deltog han i en utfrågning i Stockholms handelskammare. Där gav han rådet till oroliga kommunalråd att engagera sig i hur Arlanda kan utvecklas istället för att lägga krutet på att Bromma ska finnas kvar.

– Det otryggt för dem att vara beroende av en flygplats som bygger på att man hela tiden lägger beslutet till lokalpolitikerna i Stockholms stad, säger han.

I SVT:s rapportering från utfrågningen sa han att det kändes rätt osannolikt att staten skulle säga upp avtalet med Bromma i förtid. Men när Lokaltidningen Mitt i ringer upp vill han tona ner uttalandet.

– Det vinklades som att staten aldrig kommer att säga upp avtalet, utan att det ska löpa ända till 2038, men det var inte det jag sa.

Men vi hörde dig säga det i tv?

– Jag tror att jag svarade på frågan 20 gånger så de som var på mötet förstod nog vad jag försökte få fram, att staten inte kommer att säga upp avtalet om Bromma utan att man kan klara kapaciteten på Arlanda.

Så det är möjligt att avtalet sägs upp i förtid?

– När jag fått svar på hur man kan utveckla kapaciteten på Arlanda kan man ställning hur man ska hantera Bromma och då har vi ett avtal som rymmer en massa frågor som jag inte kan svara på nu.

ANNONS

Äldre blev lurad på pengar

BROMMA Under torsdagseftermiddagen blev en äldre kvinna utsatt för vad polisen kallar för åldringsbrott på Brommaplan. En man kom fram till henne och frågade om hon hade möjlighet att växla lite pengar. När kvinnan växlat pengarna och gått därifrån såg hon att mannen tagit ytterligare 500 kronor ur hennes plånbok.

Det här har blivit ett allt vanligare brott som drabbar äldre personer i Bromma med omnejd och polisen uppmanar nu äldre att vara försiktiga.

Jag tror att jag svarade på frågan 20 gånger.