Ärlig båtannons lockar till skratt – och frierier

”Kapellet var fult och ex-mannen dum”. Mariah Hohenthals båtannons på Blocket har lett till både frierier och tv-framträdande.

– Över hundra personer har mejlat mig, säger hon.

”Jag kan inte parkera båtfan … jag vet bara att det är himla härligt att åka med och att rosa bubbel smakar bäst på fördäck.”

För drygt tre veckor sedan lade Mariah Hohenthal, från Vallentuna, upp en annons på Blocket för att sälja sin motorbåt.

Båtens sovplatser beskrivs utifrån om man är vrållång eller inte och den puffiga förarstolen medger Maria Hohenthal att hon aldrig suttit i själv.

Vidare beskriver Mariah att båten har ”träklumpar” och ”plastkorvar” men att hon råkat slänga kapellet, eftersom hennes ex-man var dum. Eller som Maria uttrycker det, ”kvinnlig logik = kapell­helvetets fel allting”.

Annonsen spreds på Twitter och Mariah Hohenthal bjöds även in till Nyhetsmorgon i TV 4 för att berätta om sin ärliga säljstil.

Över 100 personer har svarat på annonsen via mejl, men få har varit intresserade att köpa själva båten.

– De flesta vill bara säga att de fått dagens skratt och önskar mig lycka till. Men män har även velat lära mig att parkera båten och frågat om jag vill gifta mig med dem i stället, berättar Mariah ­Hohenthal.

En kvinna erbjöd terapi som hjälp för att ta sig igenom skilsmässan.

– Hon läste inte in ironin. Min ex-man är min bästa vän, han skrattar lika mycket som jag åt den här annonsen. Jag är inte alls arg på honom, utan vill bara sälja båten, förklarar hon.

Från början tänkte Mariah Hohenthal skriva en helt vanlig båtannons, så hon är överraskad över den respons hon fått.

– Jag försökte skriva en riktig annons från början. Men jag förstod inte vad som stod i andra båtannonser, och tänkte därför att det var bättre vara ärlig rakt igenom.

Mariah är inte den enda Vallentunabon som vill sälja vidare något på nätet. Förra veckan låg 1 800 annonser från Vallentuna upplagda på Blocket, en siffra som väntas öka under påsken.

– Då får många vårkänslor och rensar sina förråd. Men redan nu ser vi att cykelhandeln kommit igång, säger Linnea Aguero, pressansvarig på Blocket.

De senaste åren har Vallentunaborna sålt varor på Blocket för cirka 216 miljoner kronor. Förra året ökade cykelförsäljningen, till skillnad från båtannonserna som minskade.

Mariah Hohenthals båt är fortfarande till salu.

– Det är ingenting som du bara slänger in i bakluckan, säger Mariah.