Armadas vd slutar – får mer än 800 000

Armada äger bland annat fastigheter på Norrgårdsvägen.
Armada äger bland annat fastigheter på Norrgårdsvägen.
Efter drygt sex år slutar Leif Blomquist som vd för kommunala Armada fastighets AB. Sista arbetsdagen var i går, måndag (23/1), men han fortsätter att lyfta lön.

– Han har slutat på egen begäran och vill göra något annat. Det blev klart för någon vecka sedan då vi skrev på en överenskommelse, säger Lars Österlind (L), styrelseordförande för Armada fastighets AB.

Överenskommelsen innebär att Leif Blomquist inte behöver gå till jobbet under uppsägningstiden som är nio månader. Men han fortsätter att lyfta lön som vanligt. Det kan jämföras med villkoren för tidigare vd:n för Roslagsvatten, Mikael Medelberg, som gick i tidig pension 2015.

– Leif Blomquist har betalt under nio månader. Det är en ganska bra lön, den ligger på strax över 90 000 i månaden. Det är ingen hemlighet, säger Lars Österlind.

Arbetsbefriad under nio månader

– Det finns ju ett anställningsavtal i botten som gäller. Den överenskommelse vi har och som är legio är att han är arbetsbefriad, men står till förfogande under uppsägningstiden.

Lars Österlind är tydlig med att man från styrelsens varit nöjd med Leif Blomquists arbetsinsatser.

– Jag inte haft något att klaga på. Det gäller allt från hur han skött personalansvar till verksamheten och affärsverksamheten.

Ny vd ännu inte utsedd

På Armadas hemsida står det helt kort:  ”Vår VD Leif Blomquist har i dag 2017-01-23 avslutat sin anställning för att gå vidare inom det privata näringslivet.

Vice VD Lise-Lotte Billborn tar över ansvaret fram tills styrelsen har utsett en ny VD för Armadakoncernen.”

Har han fått något nytt jobb?

– Han har inget nytt jobb klart, men han har ju ganska gott om tid på sig att bestämma vad han vill göra. I hans position har man också goda möjligheter att bygga upp kontaktnät, säger Lars Österlind.

Leif Blomquist, 59, blev vd för Armada fastighets AB hösten 2010. Han efterträdde då Göran Persson, som gick i pension efter nio år på posten.

 

Fakta

Armada

  • Armada fastighets AB ägs av Österåkers kommun och består bland annat av dotterbolagen Armada kommunfastigheter och Armada bostäder.
  • Armada kommunfastigheter äger och förvaltar kommunala lokaler för vård, skola och vissa delar av omsorgen, totalt cirka 150 000 kvm.
  • Armada bostäder har fastigheter med totalt cirka 1 500 lägenheter.
  • Hela Armada omsätter årligen cirka 300 miljoner kronor.
Källa: Armada/Österåkers kommun