ANNONS

Beskedet till Östra Byle: fem extra morgonturer

Nu lovar Arriva att bussförbindelserna till Östra Byle ska bli bättre. Konkret innebär det fem extra morgonturer med linje 616 från och med måndag. Utskällda buss 611 fortsätter dock att gå som idag.
ANNONS

Invånarna i Östra Byle har protesterat ihärdigt mot nedskärningen på buss 611. Nu kommer svar från Arriva.

– Det blir fem extra avgångar på 616 från Östra Byle från och med måndag, säger Jenni Egeland som är informatör på Arriva.

De nya turerna gäller morgontrafiken. På eftermiddagen görs inga förändringar och buss 611 fortsätter enligt nuvarande tidtabell och linjekarta.

Under veckan som gått har trafikplanerarna på Arriva suttit i möte, och torsdag förmiddag kunde man enas om ett besked till de missnöjda resenärerna. Någon återgång till att köra buss 611 hela vägen till Östra Byle blir det dock inte som beskedet ser ut just nu.

– Tanken är att det ska bli betydligt smidigare byten med de här extra avgångarna, säger Jenni Egeland.

Mikael Timsäter bor i Östra Byle och är en av de som protesterat. Han tycker att kompensationen är långt ifrån tillräcklig.

– De allra största försämringen har gjorts på eftermiddagarna och i det avseendet så innebär det här nya budet ingen förbättring alls, säger Mikael Timsäter.

Dessutom kommer alla skolbarn fortfarande att få göra ett bussbyte som innebär att de måste korsa en hårt trafikerad väg, menar Mikael Timsäter.

Det var förra måndagen som Mitt i kunde berätta om förändringarna för buss 611. Tidigare har bussen gått hela vägen till och från Östra Byle men nu är linjen klippt och har Täbyvägen som ändhållsplats.

ANNONS

Boende i Östra Byle har i stället tvingats ta buss 610 och byta till 611 vid Täbyvägen.

Inte minst har det varit besvärligt för många att ta sig till och från skolan. Skolbarn och pendlare har vittnat om kraftigt försämrat turutbud och restider på upp till två timmar.

Texten uppdateras löpande vartefter mer detaljer presenteras.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.