Två års fängelse för människorov

Misshandeln pågick enligt utredaren en längre stund.
Misshandeln pågick enligt utredaren en längre stund.
En 27-årig man har dömts för människorov och misshandel i Sollentuna och i Ursviksskogen. 27-åringen friades i tingsrätten i december 2015 men nya bevis tagits fram Svea hovrätt har nu dömt mannen till två års fängelse.

27-åringen som i maj 2015 tillsammans med flera andra gärningsmän förde bort och misshandlade en man från Hässelby har nu dömts till två års fängelse. Hovrätten ändrar därmed tingsrättens tidigare dom där 27-åringen friades.

Offret fördes till Ursviksskogen där en långvarig misshandel ska ha påbörjats. Bland annat har gärningsmännen använt sig av en gren som tillhygge där DNA-spår har kunnat säkrats. Polisen menar att offret och gärningsmännen inte var okända för varandra då offret tidigare hade lånat en stor summa pengar av gärningsmannen. I en lägenhet i Sollentuna blev han både knivhuggen och misshandlad. Enligt utredare ska skulden ligga till grund för att offret har misshandlats.

Tingsrätten friade mannen från både misshandel och människorov i december 2015. Polisen har sedan kunnat bevisa att gärningsmannens mobil befunnit sig vid platserna för brotten.

Svea hovrätt ändrar därmed tingsrättens dom och dömer nu 27-åringen till två års fängelse för misshandel och människorov där det sistnämnda ska rubriceras som mindre grovt.