ANNONS

Årstaborna skänkte tusentals kronor – gav blommor till äldre

Glädje över buketter på Årsta vård- och omsorgsboende. Buketterna har donerats av Årstaborna som skramlat till den lokala blomsterhandeln.
Eskinder Messin och Anna-Lisa Södergren på Årsta vård- och omsorgsboende var väldigt glada när blomleveransen kom.
I coronakrisens fotspår är småföretagare och äldre några av de mest utsatta. Årstaborna slog två flugor i en smäll, och swishade pengar till den lokala blomsterhandeln, pengar som gick till buketter till områdets äldre som sitter isolerade.
ANNONS

Förra veckan berättade Mitt i om Maria Mellström, som äger Årsta blomsterhandel. Hon vittnade om att coronakrisen är en tuff period för lokala småföretagare, att den rådande situationen gör att folk inte tar sig ut för att handla blommor och att det slår hårt mot verksamheten.

Tusentals kronor samlades in

Efter att artikeln publicerades så startades ett initiativ på Facebook, där det föreslogs att Årstaborna skulle skramla ihop till en insamling till Årsta blomsterhandel, och de buketter som pengarna räckte till skulle sedan överlämnas till äldre på Årstas två äldreboenden.

Maria Mellström, ägare av Blomsterhandeln i Årsta.

Maria Mellström.

Och gensvaret lät inte hålla på sig. 8000 kronor swishades in till blomsterhandeln.

– Det har varit helt otroligt. Jag har stått och grinat i flera dagar för att jag har blivit så rörd, säger Maria Mellström.

Blommor från Årsta blomsterhandel, redo för leverans till Årstas två äldreboenden.

Buketter redo för leverans.

Det hela resulterade i 26 buketter. Ett av äldreboendena som nu fått lite blomsterprakt är Årsta vård- och omsorgsboende. Ann-Christine Johansson är enhetschef på boendet och hon berättar att det var starka känslor bland både äldre och personal när blommorna kom.

ANNONS

– De äldre var i tårar av den här fina handlingen. De kunde inte riktigt ta in att Årstaborna skänkt pengar för att ge blommor. Jag blev också rörd, det är så fint att man genom det här stöttar både sina lokala företagare och sina äldre.

Alla med hemtjänst ska få en blomma

När buketterna till äldreboendena levererats fanns det fortfarande kvar en summa pengar i insamlingen. Maria Mellström berättar att de slantarna ska finansiera ett antal buketter som ska distribueras av hemtjänsten till äldre i Årsta som sitter hemma.

Hur många buketter det blir kan inte Maria Mellström säga, utan hon kommer att anpassa storleken på buketterna så att alla äldre som får besök av hemtjänst ska få en blomma hemma.

– Det här har varit min favoritbuketter att göra, säger Maria Mellström.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.