ANNONS

Årstafältet får kvarter helt i trä

Totalt ska 6000 bostäder byggas på Årstafältet.
Totalt ska 6000 bostäder byggas på Årstafältet.
Årstafältet ska få ett kvarter med både radhus och lägenheter byggda i trä. På taken ska finnas solfångare, terrasser och växtlighet.
ANNONS

En bedömningsgrupp inom Stockholm stad har jämfört flera olika förslag för det nya kvarteret och har nu valt ut ett. Förslaget innehåller 180 bostäder fördelat på 141 lägenheter och 39 radhus.

På taken ska det finnas solfångare, takterasser och olika typer av växtlighet som ska absorbera buller och rena luft, skriver dn.se.

Det nya kvarteret är planerat att ligga mot Sandfjärdsgatan och ingår i den fjärde etappen av bostadsbyggandet på Årstafältet. Detaljplanearbetet för området ska dra igång i höst.

– Det var för ett år sen ungefär som vi började prata om den här etappen och efter hand kom det från politiken att det vore intressant att pröva ett antal kvarter i form av trähus, säger Gunnar Jensen som är chef för projektutvecklingsavdelningen på exploateringskontoret till Mitt i Söderort.

De 39 stadsradhusen kommer att byggas i både två och tre våningar och ha tillgång till gemensamma lokaler, mötesrum och övernattningsbostad för besökare.I planerna finns också en cykelpool där man ska kunna låna cyklar, cykeltvätt och cykelgarderober, skriver dn.se.

ANNONS

På hela Årstafältet ska 6000 bostäder byggas de närmaste åren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.