Min lokala hjälte

Artisten Mapei gör föreställning i Vällingby

Mapei
Mapei gör enmansföreställningen Råttkungen i vår.
Nu har Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby släppt vårens program.
En av nyheterna är en musikalisk monolog om hur psykisk sjukdom påverkar livet, av och med soulpopsångerskan Mapei från Botkyrka.

I föreställningen Råttkungen berättar artisten Jacqueline Mapei Cummings om en tjej som på grund av sin psykiska sjukdom blir sviken av vänner, skyddsnät och framtiden. Men hon ger inte upp och en dag vänder allt.

– Jag har alltid velat sammankoppla mina tankar i form av en monolog, på en scen med ord som ekar genom folks hjärtan. Men nu när jag har mognat så handlar det mer om att jag hade behövt sett något som Råttkungen när jag var yngre, säger Mapei i ett pressmeddelande.

Föreställningen, som har premiär den 12 maj, beskrivs som en musikalisk monolog.

LÄS MER: Mapei är på väg ut i världen

Fakta

Det händer på Trappan i vår

Verkligheten: En pjäs av skotska dramatikern David Greig med utgångspunkten i terrorbrotten på Utöya och i Oslo 2011. Regissör är Kulturhuset Stadsteatern Vällingbys konstnärliga ledare Olof Hanson. ”Det är en pjäs som vill komplicera och reflektera snarare än att ge enkla svar, och som undersöker om det går att förstå ett hatbrott och vilket ansvar vi i samhället har”, säger han. Premiär 10 mars.

Rapkör: Kören som rappar i stället för att sjunga fortsätter och medverkar bland annat i föreställningen Verkligheten.

Bokmåndag: Varannan måndag besöker författare Trappan och pratar om sina böcker. Bland andra kommer Jason Timbuktu Diakité (15 maj) och Vällingbybon Martina Montelius (6 februari).

Dancehall-kurser: Danskurserna fortsätter i ledning av koreografen Binta Blackout.

Workshops: Hiphopteaterkollektivet kommer man arrangera möten och workhops inom olika konstformer med ungdomar från orten.

Kretsteatern: Kommer till Vällingby i februari med nio föreställningar av den nyskrivna tryckfrihetsrevyn Prata högre Karin. Premiär 1 februari.

Serieteckning:  En av serietecknarna bakom Tusen Serier, Amanda Casanellas, håller i kursen Teckna med Tusen Serier! under våren.

Källa: Kulturhuset Stadsteatern Vällingby