ANNONS

Asbest upptäckt i Spånga badhus

Bassängkanterna läcker.
Bassängkanterna läcker.
Spångabadet läcker och asbest har upptäckts. Därför föreslås en renovering av badhuset för 35 miljoner kronor.
På tisdag nästa vecka fattar politikerna beslut om en eventuell renovering.
ANNONS

På tre ställen i badhuset i Spånga har asbest upptäckts. På herr- och damtoaletterna i omklädningsrummen och under fönsterbrädor i herrarnas omklädningsrum.

– Badgäster behöver inte oroa sig, det är inte skadligt så länge asbest inte frigörs, säger Åke Söderberg, handläggare på fastighetskontoret i Stockholm stad.

Förutom att man upptäckt asbest i badhuset så är även bassängen i behov av renovering. I tio år har den läckt. När läckan upptäcktes försökte man år 2006 åtgärda det tillfälligt med en plastduk.

Det läcker inte bara vatten från bassängen ner i fastighetens grund utan även dagvatten tränger in under husets grund.

Plastduken i bassängen kommer efter en eventuell renovering att ersättas antingen med ny betongkonstruktion eller med en rostfri plåtbassäng.

På tisdag nästa vecka fattas beslut om planerna för en renovering ska fortsätta. Om de gör det är förhoppningen att ombyggnationerna ska påbörjas 2018. Då kommer badet tillfälligt att stängas för att öppna under senare delen av samma år.

Simhallar tillhör de kommunala satsningar som är dyrast att driva. Spångabadet är inte den enda badanläggningen i staden som sakta förfaller. Även Högdalsbadet, Vällingbybadet, Enskedebadet och utomhusanläggningarna Kampements badet på Gärdet och Älvsjöbadet väntar, enligt fastighetskontoret på renovering.