ANNONS

Nya bion i Aspudden kan inredas som konditori Valand

Aron Junker Bio Aspen Aspudden bio och kulturhus
Aron Junker på Bio Aspen.
Byggandet av den nya biografen i Aspudden pågår för fullt. En viktig del i byggandet har varit att ta in detaljer från förr – då det också fanns en bio på Hägerstensvägen. Nu har Bio Aspen fått erbjudande att köpa 50-talsinredningen från konditori Valand.
ANNONS

Konditori Valand på Surbrunnsgatan stängde förra hösten, efter 60 år. Men den klassiska 50-talsinredningen räddades – och nu har nystartade Bio Aspen på Hägerstensvägen 100 i Aspudden erbjudits att köpa den.

Här är planerna för Aspuddens nya kvartersbio och kulturhus

– Vi har fått ett erbjudande att ta över och använda inredningen i vår biograf. Den är från samma era som Aspen och eftersom vi skulle ha en servering vore det så kul att ha en underbar gammal inredning, säger Aron Junker som är en av initiativtagarna till Bio Aspen. 

Konditori Valands klassiska inredning kan hamna på en biograf i Aspudden

Valands inredning kan hamna på en bio i Aspudden. Foto: Sniper Zeta, Wikimedia commons

Behöver pengar

Bio Aspen samlar in pengar via en Kickstarter-kampanj för att kunna öppna biografen, som man hoppas blir ett kulturhus för hela Aspudden.

– Det är en fantastisk möjlighet för oss, men vi behöver hjälp för att kunna betala de cirka 200 000 kronor det skulle kosta att ta över detta kulturarv. Därför lägger vi till konditori Valands inredning som ett ytterligare mål i Aspens Kickstarter-kampanj som pågår just nu, säger Aron Junker.

Har du själv en relation till Valands?

ANNONS

– Ja, självklart. Vilken stockholmare med självaktning har inte varit där och fikat någon gång, säger Aron Junker.

ANNONS