ANNONS

Otippade minigolftrenden – nu öppnar ny bana

På torsdag invigs den nya, toppmoderna minigolfbanan i Apuddsparken. Den har konstgräs, är tävlingsklassad och har och en design som följer naturen. En bar finns också, med rättigheter.
ANNONS

Bakom satsningen står Hans Olofsson, dubbel världsmästare i bangolf. Han är också grundare av Golfbaren, med konceptet ”proffsig minigolf i skön parkmiljö” och en design som är kopplad till områdena där man har banor.

– Vi har varit noga med att bevara parkmiljön i Aspuddsparken – tallarna, björkarna,  den anlagda dammen och den urgamla rhododendronbusken, till exempel. Dessutom finns skyltar vid alla 18 hålen, som berättar om växter och djur som finns i området, säger Hans Olofsson.

Klockan 12 på torsdag är han på plats i Aspuddsparken. Även Rolf Åhlman, som byggde den gamla minigolfbanan 1975, ska vara där. Han ska lämna över värdskapet genom att slå en symbolisk putt. Efter 41 år är han en lokalkändis men ny tar alltså nya krafter vid.

Tjuvstart: Golfbarens personal testar den nya mingolfbanan i Aspuddsparken.

– Den nya banan är tävlingsklassad enligt Bangolfförbundets ramar. Den har konstgräs, vilket gör att bollen rullar bättre, säger Hans Olofsson.

Baren som öppnar i parken har ”coola danska designmöbler”, mat och alkoholrättigheter. Rättigheterna framför allt till för att locka gästa även kvällstid. Golfbaren Aspudden annars vara mer familjeinriktad än Golfbarens andra anläggningar.

– Vi finns både i Kristineberg och i Vasastan, där vi har en inomhusanläggning. Sedan två år finns vi också i Göteborg, nära Avenyn, berättar Hans Olofsson.

Han har spelat minigolf sedan barnsben, och nått världsklass. Numera har han trappat ner, men berättar att han inte ens under sina år som toppspelare delade synen på orden ”minigolf och ”bangolf”.

ANNONS

– För många tävlingsspelare är det viktigt att använda ordet barngolf, som ett led i att bli tagna mer på allvar. jag har aldrig delat den uppfattningen. Det är två olika ord för samma sak, bara, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.